Koncerteket, múzeumpedagógiai foglalkozásokat és divatbemutatót is kínál a látogatóknak december 9. és 30. között a Gödöllői Királyi Kastély.

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az ünnepi programok a Városi Fúvószenekar koncertjével kezdődnek december 9-én, másnap Szilasi Alex zongoraművész lép színpadra, a kastély parkjában pedig megnyílik a kézművesek karácsonyi vására – közölték a szervezők az MTI-vel. 
    
A programsorozat december 16-án és 17-én az Adventi Kastélynapok elnevezésű rendezvénnyel folytatódik: délelőttönként és kora délután múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartanak a szakemberek, szombaton a Petimi Társulat Magyar Népmesék című interaktív előadása szerepel a műsorban, este a Gödöllői Szimfonikus Zenekar ad koncertet. A Barokk Színház zenés irodalmi estnek és divatbemutatónak, másnap az Aranyszamár Bábszínház és a Savaria Kamaraopera előadásának ad otthont. A napot az Arpeggio Gitárzenekar 25. éves jubileumi koncertje zárja. 
    
Napközben a Pálmaház Herbárium saját parfümjének bemutatása, valamint hagyományőrző népi bethlehemezés, Paprika Jancsi csúzlizdája, mézeskalács-készítés és gyertyaöntés szórakoztatja az érdeklődőket, esténként pedig megrendezik A forralt bor éjszakáját és a különféle karácsonyi sütemények kóstolóját a Pálmaházban. 
    
December 28-án Erzsébet királyné karácsonyai címmel gyermekprogramok várják a látogatókat, december 30-án Lajkó Félix koncertjén vehet részt a közönség.

(MTI)