Olasz tematikára épül az idei Gere Jazz Fesztivál, melyre június 8-án és 9-én kerül sor a neves villányi borbirtokon.

Fotó: Wendl Péter

A tavaly megújult villányi Gere Attila Pincészet kulináris és kulturális élményekben gazdag valódi kerti partit kínál a bor és a dzsessz szerelmeseinek hétvégén. A mediterrán életérzés jegyében számos itáliai régió gasztronómiája terítékre kerül – a szó szoros értelmében. Lesz paradicsomos toszkán pacal parmezánnal és pesztóval, tépett bárány focacciával és ruccolával, garnélás zöldfűszeres rizottó, osso bucco, vegetáriánus lasagne, továbbá grillezett halak, csirke, saltimbocca és báránylapocka, friss saláta, valamint remek desszertek: tiramisu, kajszibarackos panna cotta cantuccinivel, továbbá ricottás rumbaba. A kulináris sztárvendég a Michelin-csillagos La Subida étterem, a Bagatto család pedig sajtokat, San Daniele-sonkákat és olívaolajat kínál majd.

E remekekhez természetesen a Gere Attila Pincészet borait is végig lehet kóstolni a jégbe hűtött Frici gyöngyözőbortól a híres Kopárig. Mindezekhez pedig a Rákfogó, funkos-bluesos hangulatú Kéknyúl, a Balázs Elemér, a Barabás Lőrinc Quartet és az olasz Nicola Conte fog muzsikálni, vagyis valóban komplex élményben lehet része azoknak, akik hétvégén ellátogatnak Villányba a Gere Pincészethez.