Jubileumi ünnepi istentiszteletet és hálaadást tartanak Vizsolyban a reformáció ötszázadik évfordulóján, a Bibliavasárnap ünnepén a vizsolyi református templomban nagyböjt első vasárnapján, március 5-én 11 órakor.
A magyar reformátusság és az első nyomtatott magyar nyelvű Biblia történelmi településén igét hirdet dr. Szebik Imre, az északi evangélikus egyházkerület nyugalmazott püspöke, a Bibliatársulat elnöke. Előadó lesz dr. Szabó András irodalomtörténész, egyetemi tanár, a vizsolyi Biblia kutatója. Az egyedülálló kultúr- és vallástörténeti emlék hasonmás hungarikum-kadását Vincze László papírmerítő mester mutatja be, a magyar nyelvű Szentírást kinyomtató Mantskovit Bálint nyomdászmesterre és munkásságára pedig a leszármazottak nevében Károlyi Zoltán és Manskovics Tamás emlékezik. Az ünnepi alkalmon közreműködik a Vizsolyi Kórus, valamint Tirpák-Kovács Orsolya és Cznentnár Ferenc tárogatóművész.

– Nemzetünk és kisebb nagyobb közösségeink, gyülekezeteink összetartozása értékek és fontos közös ügyek mentén erősíthetők meg. 2017. március 5-én, böjt első vasárnapján érdemes felidéznünk Krisztus urunk tanítását, miszerint nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, ami Isten szájából származik – fogalmazta meg gondolatait a március 5-i ünnepi eseménnyel kapcsolatban Kovács Zsolt Levente vizsolyi református lelkipásztor.

Á.B.