Ma és vasárnap immár negyedik alkalommal rendezik meg Martonvásáron a magyar népdal napját a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban és környékén.

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Ma a nagyszínpadon délután és este a fellépők között lesz egy 450 fős gyerekkórus a Bakács Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusával kiegészülve, a Magyarpalatkai Banda, lesz népzenés divatbemutató a Dűvő Zenekarral, játszik a Parno Graszt, a Csík Zenekar (vendég a Sarjú Banda), Ferenczi György és az 1ső pesti Rackák; a programot éjfélkor táncház zárja.
    
Vasárnap délelőtt Pályi János bábelőadása és az Alma Együttes szórakoztatja a gyerekeket, élőben jelentkezik Martonvásárról a Dankó Rádió, délután a Ghymes együttes lép színpadra.
    
A magyar népdal napja Hungarikum udvar és Óvodamúzeum színpadán mindkét napon a Gatyamadzag, a Mentés Másként, a Magyarpalatkai Banda és a Sarjú Banda ad műsort 12 órától. A látogatókat kézműves- és termelői vásár, népi játszótér, állatsimogató, műrepülő bemutató és utcazene fesztivál is várja a hétvégén Martonvásáron, a magyar népdal napján.

(MTI)