Az vagy, amit megiszol – e jelmondat jegyében kerül sor harmadik alkalommal a Terra Hungarica által szervezett Mitiszol Fesztiválra.A Kárpát-medence ökológiai egységére fókuszáló, jelképéül az eredetiséget, a tisztaságot, a spiritualitást idéző kerecsensólymot választó közösség ezúttal is kizárólag vegyszermentes gazdálkodásból származó alapanyagokból készülő, szintetikus adalékok nélküli termékeket sorakoztat fel november 12-én 12 és 19 óra között a budapesti Millenáris D épületében. Elsősorban a borok kerülnek terítékre – harminc kárpát-medencei és tíz külföldi pincészet több mint százhúsz tételével ismerkedhetnek meg az érdeklődők –, de izgalmas söröket, pálinkákat, gyümölcsleveket, szörpöket, gyógyteákat, sőt, kávékat is kóstolhatnak az eredeti ízek kedvelői.

A Mitiszol Fesztivál a természetes italok ünnepe, melyen hasonló szellemiségben fogant étkek is megízlelhetők lesznek, emellett a természethű borokat forgalmazó, idén tíz éves Terroir Club különleges ültetett kóstoló során bemutatja az elmúlt évtized legemlékezetesebb tételeit Champagne-tól Burgundián át Tokajig. Mindezeken túl a nagyközönség számára is nyitott előadásokat tartanak többek között a kenyérsütésről, a kávékészítésről vagy épp a sörfőzésről. Részletek, minden információ itt található: www.mitiszol.hu

Á.B.