Bár a Sziget elsősorban zenei fesztivál, izgalmas és felemelő színházi előadások, fantasztikus cirkuszi és újcirkuszi produkciók, elgondolkoztató beszélgetések teszik még érdekesebbé az augusztus 8-tól 15-ig tartó fesztivált. 

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Ismét lesz például Cirque du Sziget: egy hatalmas sátor és szabadtéri színpad kínálja felváltva a világ minden tájáról érkező cirkuszművészek látványos és magával ragadó produkcióit. 

A rengeteg – Looking Out című előadás a Sziget Fesztivál, a Fővárosi Nagycirkusz, a Baross Imre Artistaképző és a világhírű The 7 Fingers kanadai újcirkuszi társulat együttműködésében jött létre, a Phare Circus Khmer Metal című műsorában a kambodzsai fiatalok mindennapjaiba nyerhetünk betekintést, a kanadai–guineai Afrique en Cirque munkatársai pedig az afrikai tradíciók és az észak-amerikai kortárs cirkusz elemeit ötvözik. 

A Fidelio Színház- és Táncsátor változatos produkciókon keresztül mutatja be a magyar és a nem- zetközi kortárs tánc világának alkotóit: látható lesz a Frenák Pál Társulat Bride címet viselő darabja, a Tünet Együttes szabadtéri performansza pedig a szemetet állítja fókuszba.

A Cinema Hungary/Tedx-Budapest Szalon a legfrissebb magyar filmsikerekkel (A Viszkis, Valami Amerika 3., Lajkó – Cigány az űrben), a nemzetközi filmfesztiválok kedvenceivel (Jupiter holdja, Testről és lélekről), klasszikusokkal (Csinibaba, Valahol Európában) és némafilmekkel várja a nézőket.