Plácido Domingo gratulált Orbán Viktornak

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Plácido Domingo spanyol operaénekes, karmester és operaigazgató levélben gratulált Orbán Viktornak választási sikeréhez - tudatta pénteken Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel. 
 


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Domingo reményét fejezte ki, hogy az újabb kormányzati ciklus alatt többször lesz lehetősége Magyarországra látogatni és folytatni az együttműködést tehetséges magyar zenészekkel és művészekkel, akik közül többeket a világ legjobbjai között tart számon. 
    
"A magyar nép boldog lehet, hogy olyan vezetője van, mint Ön, aki ennyire nagy támogatója a művészetnek és a kultúrának" - írta az operaénekes Orbán Viktornak.
    
Kitért arra, hogy nemrégiben felkérték, kapcsolódjon be a nagyon népszerű és sikeres, Virtuózok című tévéműsorba, amit boldogan elfogadott, mivel - mint írja - ennek a tehetségműsornak nagyon hasonló céljai vannak, mint az ő OPERALIA című énekesversenyének, továbbá a Fiatal Művészek programoknak, amelyeket az ő neve fémjelez Los Angelesben, Washingtonban, és Valenciában.
    
"Alapelvünk és közös célunk főként az, hogy felfedezzünk új tehetségeket a klasszikus zene terén, lehetőséget adjunk fiatal, feltörekvő művészeknek az operaéneklésben, vezénylésben, hangszeres játékban" - írta Domingo.     
    
Levelét azzal fejezte be, hogy reményei szerint találkozik Orbán Viktorral Oroszországban nyáron a labdarúgó világbajnokságon.

(MTI)