Háziállataikkal együtt várja a gazdákat szombaton, a cirkuszi világnapon országszerte több utazócirkusz és a Fővárosi Nagycirkusz. Az alkalmi porondon mindenkinek lehetőséget adnak, hogy kedvencével közös attrakciót mutasson be.

Fotó: MTI/H.Szabó Sándor, illusztráció

A cirkuszi világnap alkalmából szombaton kutyával, macskával, hörcsöggel, madárral vagy bármilyen más háziállatával együtt várják a gazdikat, családokat hogy közös „produkciójukat” közönség előtt is bemutassák – tájékoztatta a Fővárosi Nagycirkusz az MTI-t.

A szervezők az összes résztvevőt ajándékkal jutalmazzák, a legjobbakat pedig meginvitálják a Nagycirkusz manézsába is.

A programon állatsimogatóval, állattrénerek bemutatóival is várják az érdeklődőket, akik sok hasznos információval gazdagodhatnak a háziállatok tartásával, nevelésével kapcsolatban is.

A kezdeményezéshez több utazó cirkusz is csatlakozott, így Székesfehérváron az Aréna Cirkusz, Tiszaújvárosban a Circus America, Szegeden az Eötvös Cirkusz, Kaposváron az Exit Cirkusz, Zalaegesrszegen a Hungária Nagycirkusz, Tapolcán a Magyar Klasszikus Nagycirkusz, Debrecenben a Magyar Nemzeti Cirkusz, Szentendrén a Mr. Gerald Show, a szlovákiai Previzdaban pedig az Utazó Budapest Nagycirkusz várja az önjelölt művészeket.

A világnapot 2007 óta április harmadik szombatján ünneplik, 2010-ig Európai Cirkusznapként tartották számon, azóta azonban világszerte megemlékeznek róla a cirkuszművészeti központok.

MTI