Szívbetegség okozta az 53 éves korában karácsonykor elhunyt angol popvilágsztár, George Michael halálát a végleges halottkémi vizsgálati jelentés szerint.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció
Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

George Michaelt karácsony első napján, az angliai Oxfordshire megyében lévő otthonában érte a halál.
    
Menedzsere, Michael Lippman akkori közlése szerint az énekes halálát hirtelen szívmegállás okozta, de a hatóságok hivatalosan annak idején ezt még nem erősítették meg.
    
A kedden ismertetett részletes vizsgálati jelentés szerint George Michael halálának elsődleges oka elégtelen szívműködéshez vezető kitágulásos szívizom-elfajulás – dilatatív kardiomiopátia – volt, amelyhez egyéb szív- és májfunkciózavarok is járultak.
    
A halottkémi vizsgálat eredményeit összefoglaló jelentés szerint mivel a haláleset természetes okokból következett be, a hivatalos vizsgálat lezárult, és nincs szükség semmiféle további vizsgálódásra az ügyben. 
    
A jelentés szerint ennek megfelelően nem lesz semmilyen újabb hivatalos tájékoztatás sem George Michael halálával kapcsolatban.
    
A halálesetet vizsgáló rendőrhatóság már első, december végi közleményében hangsúlyozta, hogy idegenkezűség gyanúja nem merülhet fel.
    
George Michael az 1980-as évek elején az Andrew Ridgeley-vel alapított Wham! duó tagjaként vált ismertté, majd szólókarrierjével is hatalmas sikert aratott. Csaknem négy évtizedet átívelő pályafutása alatt több mint 100 millió albuma fogyott, hét felvétele a brit slágerlisták első helyére került, lemezeiért három Brit Awards- és két Grammy-díjat vehetett át.

MTI