Tematikus zenei hetekkel folytatja a Csabai Nyár programsorozat szervezését július közepétől a Csabagyöngye Kulturális Központ – tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Fotó: MTI


Fotó: MTI

Mint írják, július 17-én indulnak a Fröccsöntő 7 programjai, amelynek kiemelt fellépője az Alföld Quartet lesz, a formáció barokk zenei gyöngyszemekkel szórakoztatja az érdeklődőket. Koncertezik továbbá a Hetvenszer hétszer bocsánat, a Paso és a Fish. 
    
A Fröccsöntő 7-et július 24-től a Big Band 7 váltja, amelyen kétnapos big band találkozóra kerül sor.
    
A Local 7-en fiatal zenészek és már bizonyított zenekarok lépnek fel, így például a Hevesi Happy Band, Békefi László és Bárnyoczky Nóra, valamint az At Moss Here és a The Rollercoasters együttesek.
    
Az Ünnepelő 7 augusztus 7-én indul. Ekkor az utcazenét és a stégbulikat szolgáltató előadók – mint például az Over 3, a Jambalaya vagy a Dirty Slippers együttesek – között a Csabai Színistúdió növendékei is fellépnek musicalválogatásukkal.
    
A Csabai nyár a Zenit 7-tel zárul, amikor a több mint két évtizedes múltú, háromnapos Zenei Ifjúsági Találkozó és Nemzetközi Fúvószenekari Versenyre (Zenit) kerül sor. Augusztus 20-án a Margaret Island és Charlie lépnek fel. 
    
A nyári programsorozat hagyományos módon augusztus 27-én a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar nyárzáró koncertjével ér véget.
    
A díjtalan programok Békéscsaba főterén és a Csabagyöngye teraszán zajlanak – írják a közleményben.

MTI