Hét új bemutatóval várja a közönséget ősztől a Centrál Színház.

Október 6-án Pokorny Lia rögtönzésekkel tűzdelt, szórakoztató darabja, a Dolgok, amikért érdemes élni című one-woman-show nyitja az idei, 2017/2018-as évadot, Horgas Ádám rendezésében. Simon Kornél főszereplésével Morcsányi Géza fordításában a világ legnépszerűbb krimi-vígjátékát, a Hajmeresztőt viszi színpadra Puskás Tamás rendező. A sztori szerint a fodrászszalon vendégei és dolgozói közül valaki ollóval leszúrt egy világhírű zongoraművésznőt. A gyilkos az üzletben van, fodrász vagy vendég – mindenki gyanús: itt csak a mindent látó nézők segíthetnek, ők vezetik, befolyásolják és irányítják a nyomozást, így minden előadáson másképp fordul a történet.

Novemberben Balogh Anna, Ágoston Kati, Vári-Kovács Péter és a társulat új tagja, Ódor Kristóf tolmácsolásában, felfrissülve tér vissza az Ájlávjú című zenés darab, amely a párkapcsolatok természetrajzát boncolgatja, férfiakról és nőkről, életről és halálról szól. Ugyancsak novemberben kerül műsorra a színházban a Persona. Bergman klasszikusában Balsai Móni és Györgyi Anna kettősét láthatjuk Hidvégi Nóra rendezésében. Ezt követően, decemberben indul egy rendhagyó, havonta ismétlődő felolvasó est-sorozat, melyben az ország legkiválóbb színészei és színésznői párban olvassák majd fel a Love letterst, amely egy férfi és egy nő gyermekkortól a halálig tartó, viszontagságokkal teli kapcsolatát mutatja be a levelezésükön keresztül.

Ibsen fájdalmasan keserű darabja, a Kísértetek Alföldi Róbert rendezésében az évad nagy vállalkozása: a darab olyan kérdéseket vet fel, minthogy lehet-e büntetlenül végighazudni egy életet? Lehet-e büntetlenül irányítani mások életét? Nyugtalanító kérdések, megnyugtató válaszok nélkül. A női főszerepet Básti Juli játssza, a két férfi főszereplő Gáspár Tibor és Gáspár Sándor, akik most lépnek először közösen színpadra.

Végül márciusban Molnár Ferenc egyik legédesebb és legötletesebb vígjátéka, a Delila gazdagítja a színház repertoárját Puskás Tamás rendezésében. Egy autócsárda tulajdonosa beleszeret a kiszolgálólányba és szökni akar vele. A felesége – a modern Delila – finom női megérzéssel és rafinériával oldja meg a helyzetet minden szereplő végső megelégedésére. Somlay Artúr és Darvas Lili szerepeit Stohl András és Balsai Móni játsszák. Az előadás különlegessége, hogy 80 évvel ezelőtt az ősbemutató ugyanezen a színpadon volt. A Centrál Színház a 2016/2017-es évadban összesen 426 előadást tartott, melyek látogatottsága 99,11 százalékos volt, a teljes nézőszám így meghaladta a 144 ezer főt, több mint 20 ezerrel túllépve a korábbi évad számát. Ez az ugrásszerű növekedés a két egyedülállóan sikeres nagyszínpadi bemutatónak, a My Fair Ladynek és a Házassági leckék középhaladóknak című előadásnak volt köszönhető, amelyek az új évadban is szerepelnek a színház kínálatában.

Sz. A.