Zeneszerzőversenyt hirdetnek

Fotók: MTI, archív, szerk.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem - az Arany János-emlékév Emlékbizottságának támogatásával - versenyt hirdet Arany János munkáinak felhasználásával készülő új zeneművek alkotói számára.

A versenyt két kategóriában - dal vagy dalciklus zongorakísérettel, valamint dal vagy dalciklus vonószenekari kísérettel - hirdetik meg, a pályázatok beadási határideje 2018. január 5. éjfél. Az alkotásnak minimális időtartama nincs, de maximum 15 perces lehet, Arany János szövegei csak magyar nyelven használhatók fel - közölte a Zeneakadémia az MTI-vel.

A pályaműveket elbíráló zsűri elnöke Meláth Andrea énekművész, tagja Fekete Gyula, Dubrovay László, Jeney Zoltán és Vajda János zeneszerző. Az eredményhirdetésnek és a gálakoncertnek a Zeneakadémia ad otthont 2018. március 1-jén.

A versenyen - korhatár nélkül - minden szerző pályázhat, nevezési, részvételi díj nincs. Egy szerző több pályaművet is benyújthat, de ezeket külön-külön kell beadni. A pályázatokat elektronikus úton az [email protected] címen, zárt borítékban személyesen leadva a Zeneakadémia Ligeti György épületében, vagy postai úton a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Arany Dalverseny Titkárság (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.) címen várják.

MTI