Huszonötmilliárd forintot bocsát Kecskemét rendelkezésére a kormány, hogy a város létrehozhasson egy gazdaságfejlesztési alapot – közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kecskeméten, ahol a Modern városok program részeként megállapodást írt alá Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) polgármesterrel.

A kormányfő a közös sajtótájékoztatón elmondta azt is, megegyezés született arról, hogy a kecskeméti reptéren épül egy polgári célokat szolgáló kifutópálya, továbbá az ipartelepek folyamatos áramszolgáltatásának biztosítása érdekében fejlesztik a hálózatot.

A kabinet és Kecskemét megállapodott a város körüli körgyűrű teljes megépítéséről és az 52-es bekötőút négysávossá bővítéséről is. Emellett létrejöhet egy egyetemi ipari kutatóközpont a megyeszékhelyen. Felújítják továbbá a vasúti főpályaudvart, és tervben van a kecskeméti elővárosi vasútrendszer kialakítása is – ismertette Orbán Viktor, aki a megállapodásról tájékoztatva beszámolt a Kodály Intézet fejlesztéséről, új iskolaépület építéséről és a kecskeméti Városháza felújításáról is.

MTI