Egy a jogerős szabadságvesztését börtönben töltő 24 éves férfi ellen emelt vádat csalás vétsége miatt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel szerdán.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A tájékoztatás szerint a férfi a nála lévő mobiltelefonról felhívott egy külföldi munkán tartózkodó férfit, és azt mondta neki, hogy az egyik mobilszolgáltató kisorsolta a telefonszámát, és ha három kérdésre felel, 100 ezer forintot nyerhet.

Miután a hívott fél a fiktív kérdéseket megválaszolta, a fogvatartott azt mondta neki, hogy sms-ben küldeni fog a telefonjára egy kódot, illetőleg megkérte, hogy menjen el egy bankautomatához. A hívott férfi ezt nem tudta teljesíteni, ezért az élettársa telefonszámát adta meg a fogvatartottnak. A vádlott a nőnek beszámolt a „nyereményről”, azzal a megjegyzéssel, hogy csak úgy juthat hozzá a pénzhez, ha 15 ezer forinttal feltölt egy telefonszámot. A nő a neki bediktált telefonszámokra 15-15 ezer forintot, összesen 75 ezer forintot töltött fel.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyházfokozatban végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.