A Brian élete című kultikus Monty Python-film emlékezetes „Mit adtak nekünk a rómaiak?” jelenetét aktualizálták a mai magyar viszonyokra. 

Képernyőfotó: YouTube.com

Elég volt az Orbán-kormányból! Elég volt, hogy a demokratikusan választóknak a többsége diktáljon nekünk! Hiába adósítottuk el az országot, ők visszafizették, pedig az becsületes úton lehetetlen! Azt fizetnie kellett volna unokáink unokáinak is!

– így indul a szellemes alkotás.

És mégis mit adott nekünk az Orbán-kormány?

Gázárcsökkentést – igen, pedig mi tizenötször is megemeltük…

A víz díja is csökkent. A vízcsatornadíjat is csak ők csökkentették – Jól van, elfogadom, a gáz meg a víz, csatorna árát is ők csökkentették….

… és a villanyét – Persze, nyilvánvaló, a villanyét. Ez nem is vita tárgya ugyebár. De eltekintve a gáztól, a vízcsatornától, a villanytól…

Árvízvédelem, devizahitelesek mentése, béremelések – Jó, jó, elég volt.

Családtámogatás, a GYES, a gyerekek ingyenes tankönyve, étkezése, úszó vb, és hogy szétfütyülhetünk minden nemzeti ünnepet a Petivel. Ő tud bánni az asszonyokkal, de jól sikerült rágalmakért se megyünk a szomszédba Jól van, de eltekintve a gáz-, víz-, villanydíjcsökkentésektől, vörösiszap- és devizahitelesmentéstől, béremelésektől, családtámogatástól, adócsökkentéstől, mit tett az Orbán-kormány értünk?

Megvédik az országunkat – Ó, megvédik! Demagóg!

Majd következik a csattanó. 

Íme a videó: 

És az eredeti, megunhatatlan klasszikus: 

demokrata.hu