A fekete szín az az „örök divat”, ami mindig mindenkinek jól állt és ezután is jól fog. Mindenből a tipikus alapdarab. Úgy tűnik, eljöttek azok a napok, amikor ez a szín nemcsak gardróbunk, de ételeink fölött is „átveszi uralmat”.

Black Food Festivalt külföldön már több alkalommal is nagy sikerrel rendeztek, idén Magyarország beállt a fekete ételeket és italokat fogyasztók sorába. November negyedikén a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro adott otthon a rendezvénynek. 

Ha fekete ételről van szó, elsőként talán mindenki arra asszociál, hogy szénné égettük a vasárnapi ebéd sült csirkéjét. De itt hála istennek nem erről volt szó, sem az elszenesedett, sem az agyonszínezett ételektől nem kellett tartanunk. Hiszen ezek az ételek olyan természetes alapanyagok felhasználásával kapták meg fekete színüket, mint például az aktív szén.

A fesztivál bebizonyította, hogy nemcsak a kávé, a kóla, a csokoládé vagy a medvecukor lehet fekete, hanem a tészta, a keksz, a fagyi, a rizs, a chips, a macaron, a gofri, a sütik, a koktélok és még a kenyerek is. De ez csak a jéghegy csúcsa, a fekete ételek palettájának csak a fantázia végessége szabhat határt. Ezernyi lehetőség és ezernyi finomság, amely nemcsak ízében, de látványában és misztikus hangulatában is maradandó élményt nyújt. Ilyen különleges ételeket és italokat lehetett kóstolni a hétvégi fesztiválon. 

Már a regisztráció után gyerekkorunkat idéző nyelvfestő fekete nyalókát kaptunk ajándékba, hogy aztán a fogainkon elkövetett merénylet után mindenképp kipróbáljuk a fesztivált támogató fogápolási márka fekete fogkeféit és fogkrémeit. 

A Black Food Festivalon bemutatkozó ételeknek és italoknak nemcsak a látogatók tetszését kellett elnyerniük, hanem a szakmai zsűriét is. Részünkről a debreceni The Soft fekete bubble waffle-je vitte a pálmát, és lehetséges, hogy ebben volt a legtöbb cukor és kalória is, hiszen a fekete waffelt jól nyakon öntötték nutellával, tejszínhabbal, gyümölcsökkel, ami mellé kaptunk néhány Oreo kekszet és Kinder csokit is, de ha ez nem lett volna elég, jött a csokiöntet, ami feltette a fekete koronát erre ez egyébként – sajnos – nagyon finom kalóriabombára. 

A zsúfolásig telt kávézó azt mutatta, hogy a budapestiek rajongását is elnyerték a fekete ételek.