Meghalt a királynő utolsó corgija

Képernyőfotó: dailymail.co.uk

II. Erzsébet királynő teljesen összetört, miután elhunyt utolsó corgija is - írja a brit Daily Mail. 


Képernyőfotó: dailymail.co.uk

Willowt, aki majdnem 15 éves volt, vasárnap kellett elaltatni a windsori kastélyban. A kutyusnak "rákkal kapcsolatos megbetegedése" volt, és a királynő nem akarta, hogy még többet szenvedjen.

Willow halálával lezárult II. Erzsébet királynő és a corgik immáron nyolc évtizedre visszamenő, különleges története.

Erzsébet - akkor még hercegnő - tizennyolcadik születésnapjára kapta ajándékba Susant, akinek Willow tizennegyedik generációs leszármazottja volt. Felmenői azonban még ennél is messzebbre vezethetők vissza, egészen 1933-ig, amikor is VI. György először választott királyi családtaggá egy corgit, akit Dookie-nak nevezett el.

Benfenntesek azt állítják, II. Erzsébet királynőt rettentően megviselte Willow halála, aki az évek során a leghűségesebb barátja lett. 

"Az évek során minden corgiját meggyászolta, de Willow halála más" - írja a Daily Mail egy benfenntest idézve. - "Talán azért, mert Willow volt az utolsó láncszem, ami a szülei és a gyermekkorához kötötte. Tényleg olyan, mintha véget ért volna egy korszak".

A királynőnek azonban így is van még két corgi-tacskó keveréke, Vulcan és Candy, az elmúlt évben pedig örökbe fogadott egy másik corgit, Whispert, miután annak gazdája elhunyt. A királynő hosszú évtizedeken át tenyésztett Pembroke Welsh corgikat, azonban ezt 2015-ben abbahagyta, mert attól tartott, elbotlana egy szaladgáló kölyökkutyában.

Willowt az utolsó pillanatig ő etette és sétáltatta.

Willowt a windsori kastély kertjében temették el. A tervek szerint fejfáján a nevén kívül az áll majd, "A Királynő hűséges társa".

demokrata.hu