Napi melegrekord dőlt meg kedden Budapesten, ahol a leghidegebb órákban is mértek 15 fok feletti hőmérsékletet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az október 17-ei legmagasabb minimumhőmérséklet a fővárosban eddig 14,5 fok volt, 1953-ban regisztrálták Kamaraerdőn.
    
Most – mint írták – az év ezen időszakához képest meleg levegő alakítja időjárásunkat. Az éjszakai órákban az ország alacsonyan fekvő területein volt jelentősebb a lehűlés. A nagyobb városokban és a hegyvidéki tájak magasabb részein több helyen maradt 10 Celsius-fok felett a hőmérséklet. Budapesten, a János-hegyen hajnalban 15,2 fok volt a minimumhőmérséklet, így ez lett az új fővárosi rekord.
    
Az előrejelzés szerint a következő napokban is marad a napsütéses, száraz idő. Szerda délelőtt a köd mindenütt feloszlik, utána fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között várható, de a magasabb helyeken ennél néhány fokkal magasabb, északkeleten alacsonyabb is lehet, néhol talaj menti fagy is kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között valószínű (a tartósabban ködös részeken lesz a hűvösebb).

(MTI)