Nyolcvannégy emeletet zuhant egy felvonó Chicago egyik legmagasabb felhőkarcolójában, a fülkében utazó hat embert végül azonban sikerült sértetlenül kimenteni – közölte hétfőn a Chicago Tribune című lap.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Az újság beszámolója szerint az eset még pénteken történt a százemeletes, 344 méter magas 875 North Michigan Avenue nevű felhőkarcolóban.

A korábbi nevén John Hancock Centerként ismert toronyház 95 emeletén hat ember, köztük egy terhes nő szállt be a liftbe egy étteremből jövet. Ahogy a fülke ajtai összezárultak, a megszokottnál jóval gyorsabb leereszkedésben volt részük. Az emberek sírtak és sikítottak rémületükben – írta a lap. A felvonót tartó egyik kábel ugyanis elszakadt, sebes zuhanásra ítélve a fülkét és utasait. A lift csak a 11. emelet közelében állt meg.

A tűzoltók egy kamera segítségével találták meg a fülkében rekedt embereket, de csak egy betonfalat áttörve sikerült kimenteni őket. A liftben tartózkodók csaknem három órát vártak a kimentésre.

A CBS televízió szerint szinte csodával határos módon senki nem sérült meg a zuhanás során.

Az egyik névtelenül nyilatkozó utasa a Chicago Tribune-nek azt nyilatkozta, hogy olyan „élményben” volt része, mintha egy repülőgép hajtott volna végre leszállást.