Siófokon tartotta kétnapos gyermeknapi rendezvényét a Ments Életet Közhasznú Alapítvány, az esemény meglepetésvendége két kiváló birkózó, Barka Emese és Ligeti Dániel volt. Az Európai Játékok-győztes, vb- és Eb-bronzérmes Barkát, valamint az Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes Ligetit nagy örömmel fogadták az alapítvány meghívására a Balaton partjára érkezett gyerekek.

A Ments Életet Alapítvány a „Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát!” elnevezésű programja keretében igyekszik felhívni a magyar társadalom figyelmét a véradás fontosságára. Mikola József kuratóriumi elnök elmondta: a súlyos betegségekből felgyógyuló gyerekek történetein keresztül szeretnék bemutatni, hogy a vér a kicsik gyógyulásának elengedhetetlen feltétele, például a leukémiából gyógyulóknak több száz egység vérre, vérkészítményre van szükségük. Az alapítvány rendszeresen szervez a beteg gyerekek rászoruló családjainak kirándulásokat, üdüléseket, vannak olyan családok, ahol az álom egy közös nyaralás, vagy éppen egy fésülhető hajú baba.

Siófokon sokak álma az volt, hogy szkanderben legyőzzék a két birkózó kiválóságot, vagy többen összekapaszkodva megnyerjék ellenük a kötélhúzó viadalt. Az októberi budapesti világbajnokságra készülő sportolók néhány órára ezúttal maguk is álomvarázslóvá változtak, a gyermeknapi rendezvényen sok gyermeknek és szüleiknek szereztek vidám perceket, feledtetve velük a hétköznapok olykor nagyon súlyos gondjait.

A Magyar Birkózó Szövetség és a Ments Életet Alapítvány együttműködése nem csupán a mostani siófoki rendezvényre korlátozódott, a birkózók a jövőben is nagy örömmel segítenek, a kemény edzések után boldogan változnak át álomvarázslókká.