Elhunyt a hétszeres világbajnok

Fotó: hunfencing.hu

Elhunyt Szalay Gyöngyi. Hétszeres világbajnok, 49 éves női párbajtőrözőnk, a fegyvernem egyik legnagyobb egyénisége váratlanul rosszul lett, életét nem tudták megmenteni - olvasható a Magyar Vívó Szövetség honlapján tegnap megjelent hírben.Fotó: hunfencing.hu

"Már az év végi jókívánságokat fogalmaztuk, a pezsgőt hűtöttük, befejezettnek tekintettük e sportágunk számára jól sikerült évet, amikor jött a letaglózó, lesújtó hír. Nem akarjuk, nem is nagyon tudjuk elhinni: 49 évesen elhunyt Szalay Gyöngyi. Az esztendő utolsó előtti napján, egy tapolcai (hol is máshol…?) közéleti eseményen lett rosszul, és a gyors beavatkozás ellenére nem tudták megmenteni az életét" - írják a honlapon.

A magyar szövetség honlapjának gyászjelentése emlékeztet arra, hogy Szalay Gyöngyi egész pályafutása során a szülővárosát, Tapolcát képviselte versenyzőként és edzőként is.
    
Ő volt az egyetlen, aki 1989 és 1999 között mind a hét alkalommal tagja volt a világbajnoki aranyérmes magyar párbajtőr-csapatnak, emellett bronzérmet nyert egyéniben az 1996-os atlantai olimpián. 
    
Méltatásában szerepel, hogy remek eredményeit kivételes ütem- és taktikai érzékkel érte el, és a különleges stílusához páratlan egyéniség társult. 
    
Legnevesebb tanítványa Siklósi Gergely, akit 19 éves koráig képzett, nevelt, és aki korosztályos Európa-bajnok és világbajnoki érmes lett az irányításával.
    
Szalay Gyöngyit a Magyar Vívó Szövetség a saját halottjának tekinti.

(hufencing.hu, MTI, demokrata.hu)