Az Érd 12 góllal verte a Byasen Trondheim csapatát hazai pályán a női kézilabda EHF Kupa csoportkörének negyedik fordulójában, vasárnap.

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

A magyar együttes múlt szombaton héttel kapott ki, ezért volt fontos, hogy ezúttal legalább nyolccal nyerjen, mert így egy esetleges összevetésben, pontazonosság esetén megelőzi majd a norvég együttest. 

    

Eredmény:

EHF Kupa, nők, csoportkör, 4. forduló, C csoport:

Érd-Byasen Trondheim (norvég) 34-22 (15-12)

—————————————–

A magyar csapat a szünetben három találattal vezetett, majd nagy lendülettel kezdte a második játékrészt, s ennek eredményeként a 39. percre meglett a nyolcgólos különbség, amely a végéig még tovább nőtt.

Az Érd a Byasen elleni két mérkőzés előtt kikapott az orosz Rosztov-Dontól, majd győzött a német Bietigheim ellen. A jövő héten az orosz csapattal mérkőzik itthon. Négy kört követően az Érd a második helyen áll a Rosztov mögött.

Négy kvartettben zajlanak a küzdelmek, a körmérkőzések zárultával az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe. Ez az első alkalom, hogy a nőknél csoportkört rendeznek az EHF Kupában, amely a KEK nyári megszüntetése után második számú európai kupasorozattá lépett elő.

MTI