A Davis Kupa-válogatottal jelenleg Belgiumban tartózkodó Fucsovics Márton és Balázs Attila egymás ellen kezd jövő héten a 64 ezer euró (19,8 millió forint) összdíjazású budapesti challenger-tenisztornán.

A szervezők szombati tájékoztatása szerint a sorsolás szeszélye folytán az első helyen kiemelt Fucsovics éppen Balázst kapta ellenfélül a nyitófordulóban. A 32-es főtáblán rajtuk kívül a szintén DK-válogatott Valkusz Máté, Piros Zsombor és Borsos Gábor, továbbá – ugyancsak szabadkártyával – Nagy Péter képviseli a hazai színeket.

A szombaton kezdődő, kétnapos selejtezőben Gödry Levente, Khin Dániel, Makk Péter és Sallay Péter érdekelt magyar részről, valamennyien szabadkártyával indulnak a BOK Csarnokban.

A keménypályás tornát tavaly Jürgen Melzer nyerte meg, aki a döntőben Fucsovics Mártont győzte le. A 36 éves osztrák játékos Wimbledon óta már alig versenyzett, és nemrég közölte, hogy nem jön el Budapestre megvédeni címét. A torna legmagasabban rangsorolt játékosa a világranglista 63. helyén tartózkodó Fucsovics lesz, a második helyen pedig a kanadai Vasek Pospisilt (85.) emelték ki.

MTI