A futamgyőzelmekért akar harcba szállni a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes pilótája a gyorsasági kamion Eb idei második, hétvégi fordulóján, a Hungaroringen.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A 33 éves szombathelyi versenyző, aki 2014-ben és 2015-ben nyerte meg a sorozatot, azt mondta az MTI-nek, hogy bár az általa és csapata által is nagyon várt, új fejlesztésű motor még nincs kész, győzelmi esélyekkel vágnak neki a mogyoródi versenyhétvégének.

„Nagyon fontos lesz az időmérő edzés, valamint a jó rajt, ami a tavalyi motorral nem lesz könnyű, de a magam részéről megteszek mindent, hogy jó eredménnyel örvendeztessük meg a hazai szurkolókat” – jelentette ki Kiss, aki az első, misanói hétvége alapján úgy véli, a négyszeres Eb-győztes német Jochen Hahn tűnik a legesélyesebbnek a végső győzelemre.
    
„A tavalyi évhez képest úgy tűnik, hogy az Iveco versenykamionjai fejlődtek a legtöbbet, Jochen Hahnnak pedig óriási tapasztalata van a kamionversenyzésben, így őt nagyon nehéz lesz megfogni az idén. Viszont a másodiktól a hatodik helyig nagyon szoros lesz a küzdelem, szerintem még kisebbek a különbségek, mint az előző évben” – nyilatkozott Kiss Norbert.
    
A magyar versenyző kiemelte, hogy a paddock az idén is teljes egészében nyitott lesz, vagyis bárki, akinek van az eseményre szóló belépőjegye, besétálhat a boxutca mögötti területre, ahol találkozhat a pilótákkal, és közelről is megnézheti a versenykamionokat.
    
„Ez egy nagyon pozitív jellegzetessége ennek a sorozatnak, hiszen minden helyszínen nyitott paddockkal várják a szurkolókat, ennek köszönhetően pedig a nézők sokkal közelebb kerülhetnek a versenyautókhoz és a versenyzőkhöz, mint más szériákban” – tette hozzá Kiss, aki arról is beszélt, hogy két héttel ezelőtt, a német túraautó-bajnokság (DTM) magyarországi állomásán néhány bemutató kör erejéig vezethette a Mercedes DTM-versenyautóját.
    
„A gyártól hívtak fel, hogy lenne egy ilyen lehetőség, amelynek természetesen nagyon örültem, mert a DTM a túraautózás csúcsa, ezért nemcsak megtiszteltetés, hanem versenyzőként is óriási élmény vezetni egy ilyen autót” – mondta Kiss Norbert.
    
A kamion Eb magyarországi programja szombaton kezdődik, az időmérő edzésre 10.45 órától kerül sor, majd következik két futam, 13.20, valamint 16 órakor. Vasárnap szintén 10.45-kor rendezik az időmérő edzést, aztán a hétvége harmadik futama 13.15 órakor, záróversenye pedig 15.45 órakor kezdődik.