Fotó: MTI/Balázs Attila, archív

Kereken 1500 óvoda és 30 574 óvodás korú kisgyermek kapcsolódott be a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) grassroots igazgatósága által szervezett és felügyelt programba.„Ebben a korosztályban nem a versenyeztetés a cél, hanem a testi, lelki és szellemi fejlődés. Nincsenek győztesek és vesztesek. A játék fontossága messze túlmutat a versengés szükségességén” – mondta az MTI-nek Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.
    
Az MLSZ honlapjának pénteki beszámolója szerint míg öt éve 339 óvodából 8986 gyerek látogatta a focifoglalkozásokat, addig mostanra az OTP Bank Bozsik-programban résztvevő óvodák létszáma megelőzte az iskolákét.
    
A programban résztvevő óvodák vállalják, hogy hetente legalább egyszer játékos futballfoglalkozást tartanak, amelyen minimum tíz öt-hatéves gyermek focizik, emellett évente négyszer Grassroots-fesztiválokon vesznek részt a gyerekekkel. A foglalkozások elsődleges célja az örömszerzés, valamint a testmozgás, a sport, a futball megszerettetése, a közösségi élmények erősítése.
    
Az MLSZ a programba bekapcsolódó intézmények rendelkezésére bocsát egy ügyességi, játékos feladatokat tartalmazó kiadványt, amely segítséget ad a nevelők számára a foglalkozások megtartásában.

MTI