Magyarországon egyelőre még nem épült be a köztudatba, hogy az e-sport is sport, pedig készségeket fejleszt, gondolkodásra és gyors reakciókra késztet, valamint sikerélményt ad. Szellemi és technikai sportnak is nevezhető, a megkívánt képességek tekintetében talán a Forma-1-hez hasonlítható leginkább.
 



Március 23. és 25. között tizenkét csapat és huszonnégy egyéni játékos küzd négy játékban – League of Legends, Counter-strike: Global Offensive, Clash Royale és FIFA18 – az egymillió euró összdíjazású V4 Future Sports Fesztiválon, a BOK csarnokban.

„Az e-sport egy dinamikusan terjedő sportág, és népszerűsége ma már megkérdőjelezhetetlen. A legutóbbi, hazai kutatások szerint körülbelül egymillióan játszanak videójátékokkal Magyarországon, és 200-250 ezerre tehető az e-sportolók száma. Örülünk, hogy Magyarország felismerte az e-sportban lévő gazdasági potenciált, és segíti annak üzletággá való fejlődését. A V4 Future Sports Fesztivál kiváló lehetőséget jelent arra, hogy az európai régióban növeljük befolyásunkat ezen a területen”- mondta a rendezvény kapcsán Biró Balázs, az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület elnöke.

Az egész hétvégén át tartó, ingyenes eseményen az összecsapásokon kívül számtalan program várja még az érdeklődőket, kipróbálható a lasertag, mászófal, darts, katonai kiképzőpálya és Teqball is, a FarCry ötödik része az egész világon először itt kerül bemutatásra, miközben DJ-k szórakoztatják a közönséget.

A rendezvény ingyenes.

(demokrata.hu)