Fotó: MTI/Illyés Tibor, archív

Sérülés miatt nem számíthat Kleinheisler Lászlóra a lettek és a portugálok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar szövetség honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a középpályás szerda este érkezett Magyarországra, másnap délelőtt pedig orvosi vizsgálaton vett részt, amelynek eredménye azt mutatta ki, hogy nem léphet pályára jövő hét csütörtökön és vasárnap. Storck nem tervezi új játékos meghívását a keretbe.

„A mai MR-vizsgálat sajnos megerősített minket abban, hogy Kleinheisler László belső oldalszalagja sérült. Szerencsére nem súlyosan, de a válogatott következő két mérkőzésén egész biztosan nem szerepelhet” – mondta Szilas Ádám csapatorvos.

A 23 éves játékost kedden a Celtic Glasgow ellen 4-3-ra megnyert Bajnokok Ligája-selejtező 13. percében kellett lecserélni, miután hirtelen erős fájdalmat érzett a bal térdében.

A keret vasárnap találkozik Telkiben, a légiósok a hétvégi bajnoki kötelezettségeiket követően érkeznek meg az edzőtáborba.

A magyar válogatott jövő csütörtökön Lettország, három nappal később pedig az Európa-bajnok Portugália csapatát fogadja a Groupama Arénában. A magyarok hat forduló után harmadik helyen állnak világbajnoki selejtezőcsoportjukban, a svájciaktól 11, a portugáloktól pedig 8 ponttal vannak lemaradva. Az első helyezett kijut a jövő évi oroszországi tornára, a második pótselejtezőt játszhat.

 A magyar labdarúgó-válogatott kerete:

 Kapusok:

Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Videoton FC), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

 Védők:

Bese Barnabás (Le Havre), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien Funde), Hangya Szilveszter (Vasas), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Pintér Ádám (Greuther Fürth)

Középpályások:

Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Elek Ákos (Kajrat Almati), Gera Zoltán (Ferencváros), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Nagy Ádám (Bologna), Nagy Dániel (Újpest FC), Pátkai Máté (Videoton FC), Stieber Zoltán (D.C. United), Varga Roland (Ferencváros)

Csatár:

Böde Dániel (Ferencváros), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Priskin Tamás (Ferencváros), Szalai Ádám (Hoffenheim)

MTI