Fotó: MTI, archív

Kozák Luca országos csúccsal futamgyőztesként jutott döntőbe vasárnap a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon 60 méter gáton, amelyen Kerekes Gréta is ott lesz a fináléban.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 22 éves debreceni versenyző remekül kapta el a rajtot, s 7.97 másodperces idejével Siska Xénia 34 éves rekordját (8.00 mp) adta át a múltnak. Az M4 Sportnak adott nyilatkozatban Kozák felidézte: elejétől a végéig nagyon jó futás volt.

A befutó után Kozák jobb bokája megbicsaklott, erősen sántított, s jegelni is kellett sérülését. Mint mondta, reméli, hogy nem nagy a baj és gyorsan rendbe hozzák.

Dr. Kiss Marianna csapatorvos az M4 Sportnak elmondta: Kozák szerencsétlenül lépett, s kompressziós kötést tettek a bokájára. Kifejtette, mindent megtesznek azért, hogy a döntőben minél panaszmentesebben állhasson rajthoz. Kitért rá, az első vizsgálatok alapján nincs nagy baj, röntgenvizsgálatnak nem vetik alá, a bemelegítésnél dől majd el, elindul-e a fináléban. A döntő után pedig mindenképp alapos kivizsgálásnak vetik alá.

Kerekes futamában harmadik lett 8.05-ös idővel, így ő is ott lesz a döntőben, amely 19.25-kor kezdődik.

Férfi 60 méter gáton Szűcs Valdó 7.75 másodperces idejével futamában hatodik, összességében a 12. időt futotta az elődöntőben.

Kozák nem áll rajthoz a 60 méter gát döntőjében

Bokasérülése miatt Kozák Luca nem állhat rajthoz a 60 méteres gátfutás vasárnap esti fináléjában a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon.

A 22 éves debreceni versenyző 7.97 másodperces országos csúccsal, a legjobb idővel jutott a döntőbe, ám a befutó után egy szerencsétlen mozdulat következtében jobb bokája megbicsaklott, emiatt erősen sántított, és jegelni is kellett a sérült részt. 

A magyar szövetség beszámolója szerint a bokasérülése nem teszi lehetővé, hogy elinduljon a döntőben. A MASZ honlapja jelzi: Kozák részleges bokaszalag-szakadás gyanújával megy képalkotó diagnosztikára, végleges diagnózis ezt követően várható. 

A 19.25-kor kezdődő fináléban ott lesz Kerekes Gréta, aki futamában harmadik lett 8.05-ös idővel.