Magyar győzelmek a kajak-kenu vízisprinten

Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség Facebook-oldala

Több magyar győzelem is született a Városligeti-tavon, a Red Bull Vízisprinten, amelynek keretében 100 méteren mérték össze tudásukat a világ leggyorsabb kajakosai és kenusai.

Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség Facebook-oldala

Az elő- és középfutamok, majd döntők után a kajakosoknál a lengyel Marta Walczykiewicz, illetve Tótka Sándor állhatott fel a dobogó tetejére, míg a kenusoknál az orosz Oleszja Romasenko és a georgiai Zaza Nadiradze győzött. A kajak kettesek vegyes versenyét Balaska Márk és Hagymási Réka duója nyerte.

„Nem készültem külön erre a versenyre, ha csak az előző háromnapos országos bajnokságot nem vesszük annak” - idézte a szombati viadal után Tótka Sándort a társrendező Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapja. – „Bár eszméletlen kemény volt a víz, gyakorlatilag olyan érzés, mintha mocsárban eveznék, de a közönség közelsége és a hangulat hihetetlen élmény volt, óriási löketet adott számomra. A 100 méteres sprinttávot pedig különösen élveztem.”

Hozzátette: szuper kezdeményezésnek gondolja ezt a versenyt, mert így azok az érdeklődők is közelebb kerülhetnek a sportághoz, akik egyébként nem mennének ki egy kajak versenyre.