A magyar sportolók 121 érmet szereztek

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A magyar sportolók 121 érmet szereztek a vasárnap zárult magyarországi masters vizes világbajnokságon.

A szervezők hétfői összegzése szerint a hazai versenyzők 42 arany-, 44 ezüst- és 35 bronzérmet szereztek a balatonfüredi és budapesti viadalokon.

A vb-n öt sportágban - úszásban, nyíltvízi úszásban, szinkronúszásban, műugrásban és vízilabdában - több mint 9400 sportoló versenyzett.

MTI

 

Ez volt minden idők legjobb masters világbajnoksága

Mohamed Diop, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) Bureau masters bizottságának felügyelője a magyarországi rendezésű masters világbajnokságot minden idők legjobbjának nevezte.

A szervezet elnöke, Julio Maglione július végén a „normál” vb-ről mondta ugyanezt.

„Kollégáim, a masters bizottság tagjai, de valamennyi versenyző, résztvevő nevében határozottan állíthatom: ez volt minden idők legjobban megrendezett masters világbajnoksága” - értékelte a záróünnepségen a magyarországi sporteseményt Mohamed Diop, aki személyes tapasztalatával is megerősítette dicsérő szavait. Diop öt úszószámban indult el a masters vb-n, így nemcsak vezetőként, hanem versenyzőtársként is volt lehetősége megismerni mások véleményét. „Ők mondták: kitűnő volt a rendezés, Budapestet nagyon nehéz lesz felülmúlni.”

Diop hozzátette: hatalmas segítséget kaptak a magyar szervezőktől, akik tökéletes körülményeket biztosítottak.

„Megcsináltuk! Megcsináltátok!” - kezdte beszédét Seszták Miklós, a vasárnap zárult masters vb szervezőbizottságának elnöke. A nemzeti fejlesztési miniszter kiemelte, a nemzetközi szervezet vezetői a vizes, majd a masters vb-t is minden idők legjobbjaként minősítették, pedig a nemzetközi szervezet már tizenhat vb-t rendezett korábban.

„Mi tagadás, korábban akadtak pillanatok, amikor kissé elsápadtunk, hiszen az orosz rendezők feladták a leckét” - árulta el az előző, kazanyi vb-n jelen lévő Seszták Miklós, aki bevallotta, tartottak attól, hogy azt a rendezést színvonalában képtelenek lesznek felülmúlni. „Mégis az hangzott el, hogy ez sikerült. És a FINA részéről ez a msters-vb esetében is megfogalmazódott.”

Seszták kifejtette: reményei szerint a sikeres magyar rendezésű sportos világesemények sora a jövőben „végeláthatatlanul” folytatódik, majd ezt követően lezárta a masters vb-t.

MTI