Fotó: MTI/Illyés Tibor

Bő egy hónap alatt majdnem 34 ezer jegyet adtak el a Budapesten és Balatonfüreden július 14. és 30. között sorra kerülő vizes világbajnokságra.A szervezők tájékoztatása szerint a legnagyobb érdeklődés Hosszú Katinka várható versenyszámai, a vízilabdadöntők, valamint a férfi 10 méteres toronyugrás döntője iránt mutatkozik, így nemcsak az épülő Dagály Úszóarénába, hanem a többi helyszínre is sok jegy kelt el.

Az úszó- és műugró-versenyekre épülő Dagály Uszodába eddig 21 ezer jegyet értékesítettek, míg a Hajós Alfréd Uszodában rendezendő vízilabdatornára közel hét és fél ezren vásároltak belépőt.
    
A jegyvásárlók körében a július 24. a legnépszerűbb nap, ekkor rendezik többek között a női 100 méteres pillangóúszás és 200 méteres vegyes úszás döntőjét, mely számokban várhatóan a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is indul.
    
Az esemény honlapja alapján külföldről is sok az érdeklődő: a határokon kívülről közel hatezren vásároltak eddig jegyet, a legtöbben Nagy-Britanniából és Kínából.
    
A jegyeket a www.fina-budapest2017.com honlapon, valamint a Eventim hagyományos étékesítő hálózatán keresztül lehet megvásárolni. A Dagály Úszóarénában 12 ezer férőhelyes lesz a nézőtér, egy-egy programra 9000 jegyet fognak értékesíteni. A vízilabda-mérkőzéseknek otthont adó Hajós Alfréd Uszodában 8000-es lesz a lelátó, a Battyhány téri Duna-parton 1200, a Városligeti tónál 4000, míg a nyíltvízi úszószámok helyszínén, Balatonfüreden 1300 fős nézőteret alakítanak ki.

MTI