Négy között a férfi kardcsapat

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A magyar férfi kardcsapat könnyed győzelemmel bejutott az elődöntőbe, így már biztosan éremért vívhat majd az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján. A női párbajtőrözők nem tudtak bekerülni a legjobb nyolc közé.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A kontinensviadal honlapja szerint a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású válogatott rögtön a nyolc között kezdte meg szereplését, s a papírformát könnyedén érvényesítve nyert Ukrajna ellen.

A meccs gyorsan eldőlt, a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi ugyanis 5-0-lal kezdett, négy pár után pedig már 20-8-ra vezetett a magyar csapat. Az ukránoknak - legjobbjuk, Andrij Pundik révén - a folytatásban is csak rövid felvillanásai voltak, s végül 45-25-ös magyar siker született.

A fináléért az oroszokat 45-42-re legyőző román válogatott lesz Szilágyiék ellenfele.

A női párbajtőrözők csapatversenye nem kezdődött jól magyar szempontból, ugyanis Szász-Kovács Emese, Kun Anna, Budai Dorina és Szabó Réka nem bírt az ukránokkal a nyolcaddöntőben.

A mérkőzés végig szoros csatát hozott, a találkozó első felében a magyarok, majd később az ukránok vezettek 2-3 tussal. Ezúttal pedig az olimpiai bajnok Szász sem tudott a végén fordítani, 34-31-re elbukta a találkozót csapat, így a legjobb esetben is csak a kilencedik helyen végezhet.