Fotó: MTI/Kovács Tamás

A katari al-Garafában játszó Németh Krisztián betegség miatt nem utazhat el a magyar labdarúgó-válogatott Portugália elleni, jövő szombati világbajnoki selejtezőjére.

Az MLSZ Twitter-oldalának pénteki híre szerint a csatár vírusos betegség miatt nem szerepelhet a mérkőzésen.

„Sajnos egy korábbi vírusos betegség miatt nem elég erős még a szervezetem, így a kapitánnyal abban állapodtunk meg, hogy nem utazom el a csapattal Lisszabonba, amit természetesen borzasztóan sajnálok. Ugyanakkor hosszú távon kell gondolkodnom, vagyis az a legfontosabb, hogy a lehető leghamarabb ismét százszázalékos állapotban legyek, ennek érdekében a jövő héten ismét vizsgálatokon kell részt vennem” – nyilatkozott az mlsz.hu-nak Németh Krisztián.

A válogatott keret pénteken egy edzésen vett részt, az A-válogatott 2×30 percet játszott az U21-es csapat ellen. A tréning után a játékosok hazamehettek, szombatra szabadnapot kaptak Bernd Storck szövetségi kapitánytól, s vasárnap már a légiósokkal kiegészülve áll majd újra össze a csapat.

A kialakult helyzetre való tekintettel Storck csak szombaton véglegesíti, és hirdeti ki a Portugáliába utazó válogatott keretet.

MTI