A Dárdai Pál irányította Hertha BSC a magyar válogatott Szalai Ádám csapatát, a Hoffenheimet látja vendégül a német labdarúgó Bundesliga 12. fordulójának szombati játéknapján.

Fotó: MTI/EPA/Armando Babani

Fotó: MTI/EPA/Armando Babani

A berlini együttes kiválóan kezdte a szezont, de a címvédő Bayern München szeptember 28-i legyőzését követően öt bajnokin maradt nyeretlen. Az utóbbi hetekben Dárdai tanítványai otthon kikaptak a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló Lipcsétől, majd az újonc Düsseldorf vendégeként szenvedtek meglepően sima, 4-1-es vereséget.

Lenne tehát mit kijavítania a Herthának, amelynek azonban nem lesz könnyű dolga, mivel a Hoffenheim négymeccses győzelmi sorozatban van, ráadásul mind az öt eddigi idegenbeli fellépésén betalált. Dárdaiéknak némi reményt adhat, hogy a rivális jövő kedden fontos Bajnokok Ligája-találkozón fogadja a Sahtar Donyecket, de ha tartalékol valamelyest Julian Nagelsmann vezetőedző, akkor is marad bőséges támadópotenciál a csapatban: az angol Reiss Nelson 6, Szalai és a brazil Joelinton 4-4, a horvát Andrej Kramaric és az algériai Ishak Belfodil 3-3 gólnál jár az idényben.

Az egyedüli veretlenként listavezető Dortmund szintén szombat délután lép pályára, mégpedig a szezon eddigi részében masszív védekezést bemutató, kilencedik helyezett Mainz otthonában. 

A bevallottan formaingadozással küzdő, címvédő Bayern München ezúttal kötelező győzelem előtt áll, mivel a 17. Düsseldorfot fogadja, míg a Lipcse – amely eddig a legkevesebb gólt kapta – a Wolfsburghoz látogat.

Az izomsérüléssel bajlódó Sallai Roland játéka egyelőre kérdéses a Freiburgban, amely vasárnap délután hazai pályán csap össze a Werder Bremennel.