Fotó: shutterstock, illusztráció

Kemény Dénes és Kósz Zoltán irányításával tizennégy olimpiai bajnok magyar pólós készül az augusztusi, budapesti masters vb-re.

A Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának keddi tájékoztatása szerint a Millennium csapatnéven induló együttesben ott lesz a Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal közösen játékosként három olimpiát nyerő Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán. Szintén ott van a keretben a két olimpiai arannyal rendelkező Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a Sydneyben aranyérmes Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt.

„Az elsőszámú motiváció, hogy újra együtt legyünk” – nyilatkozta a még mindig aktív Kiss Gergely. „Év közben erre ritkán van alkalom, szinte kivitelezhetetlen, hiszen mindannyiunknak sok a munkája, így egymástól távol vagyunk. Éppen ezért ez a masters világbajnokság remek apropó, hogy újra találkozzunk. Az egymás iránti tisztelet, a bajtársi ösztönök úgymond fel tudnak újra paprikázódni, ami arra ösztökéli a csapatot, hogy megpróbáljon jó eredményt elérni. A mezőny lutri, hiszen akár baráti társaságok, régi klubtársak állhatnak össze fantázianéven, egy biztos: mi különlegesnek számítunk, hiszen egy komplett válogatott generáció áll össze” – mondta.

Az élvonalban szereplő balkezes játékos hozzátette, hogy a nyár utolsó szakaszában félreteszik egyéb kötelezettségeiket, hogy megfelelően felkészüljenek a vb-re, mert igyekeznek örömet okozni az embereknek.

A vizes sportok masters világbajnokságát augusztus 7-20. között rendezik meg Budapesten és Balatonfüreden, a vízilabdázók tornáját 7-13. között rendezik a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

MTI