Fotó: MTI, Kovács Tamás

Bécs és Budapest közösen rendezhet elitvilágbajnokságot 2023-ban – mondta Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke.

Bécs és Budapest közösen rendezhet elitvilágbajnokságot 2023-ban – mondta Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke.

A sportvezető az M1 aktuális csatorna hétfői, Ma reggel című műsorában értékelte a szombaton zárult budapesti divízió I/A-s világbajnokságot – amelyen a magyar válogatott negyedik lett -, és elárulta, néhány év múlva ismét esély lehet egy hazai világeseményre.

„Itt volt a nemzetközi szövetség főtitkára, volt egy közös vacsora is, és teljesen el volt ájulva Budapesttől és a rendezvénytől. Mondta, hogy a szurkolók és a körülmények teljesen A csoportos szintűek. Azt is megemlítette, érdemes lenne gondolkoznunk azon, hogy 2023-ban Béccsel közösen rendezzünk világbajnokságot” – nyilatkozta a szakmai alelnök.

Hozzátette, érdemes átgondolni az ötletet, mert a magyar jégkorong egyik fő célja, hogy 2025-re stabil csapata legyen az elitmezőnyben.

A múlt heti torna megrendezéséhez a német szövetség elnöke is gratulált, csak a jég minősége miatt érte kritika a szervezőket. Kovács Zoltán elismerte, hogy egy méterrel a jég fölött fagypont alatti hőmérséklet helyett 17 fok volt, ez pedig valóban rontotta a játék színvonalát, és zavarta a játékosokat. Hozzátette, ezen mindenképpen változtatni kell a jövőben.

Május 18-án Koppenhágában jelölik ki a jövő évi divízió I/A-s világbajnokság helyszínét. A sportvezető szerint valószínűleg Szlovéniában vagy Litvániában lesz a torna, a magyarok csak akkor pályázhatnak ismét, ha más ország nem jelentkezik.

A magyar válogatott szövetségi kapitányának szerződése lejár. Kovács leszögezte, csak a szakmai értékelés után lehet majd válaszolni rá, hogy Jarmo Tolvanen marad-e a kispadon, vagy új szakember érkezik, de érzése szerint a finn edző minden tőle telhetőt megtett a sikerért.

(MTI)