Húsz munkaviszony, valamint az ingyenes és szerződés nélküli vegyszerátadás teljes megszüntetése, az eddig kedvezményes áron vízhez jutó kivételezettek számára a vízdíjak átlagosan 30%-os, azaz a többi díjfizető által fizetett mértékre emelése – csak néhány fontosabb és elengedhetetlen lépés, amit a DRV jelenlegi vezetése a 2010 nyarán indított átvilágítás eredményeinek hatására megtett.

Az előző vezetés törvénytelen intézkedéseinek, a pazarló cégvezetési politikának, és az előnytelen és törvényellenes szerződéskötési gyakorlatnak azonban várhatóan jogi következményei is lesznek. Tavaly óta ugyanis összesen harminchat, a fentiekkel összefüggésben lévő ügyben indított nyomozást a rendőrség. Hogy ezzel összhangban szükség lesz-e további jogi lépésekre, azt a Társaság vezetősége még vizsgálja.

Ami ettől függetlenül biztos: a DRV eddigi és a továbbiakban tervezett intézkedései is mind azt a célt szolgálják, hogy a társaság a fogyasztók bizalmát elnyerve, egy valóban hatékony és átlátható víziközmű szolgáltatóként működhessen tovább.