Valótlannak nevezte a Demoklratikus Koalíció állításai a felcsúti kisvasútról Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön.

A politikus – aki egyben Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos – az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a DK székesfehérvári elnökének nyilatkozatára reagált. 
    
Földi Judit bejelentette: aláírásgyűjtést indítanak, hogy ne épülhessen meg a Felcsút-Bicske-Etyek vonalra tervezett kisvasút, amely „magánbirtokokat és kerteket fog kettévágni”, és az emberek akarata ellenére készül.
    
Tessely Zoltán azt írta, hogy ezek az állítások nem igazak, mert a Pannónia Szíve program a helyben lakók kezdeményezéseiből jött létre, és a közösségi vasút megépítése „történelmi hagyományokkal rendelkezik”, valamint „éppen a térségben élők közlekedését, napi utazását könnyíti meg”.
    
Kiemelte: a vasút segíti majd a helyben lakók boldogulását, valamint a térség bekapcsolását „az országos turisztikai vérkeringésbe”.
    
A Pannónia Szíve program további elemei, mint például az út- és kerékpárút-hálózat fejlesztései is a helyben lakók érdekeit szolgálják – jegyezte meg, hozzáfűzve: a DK székesfehérvári elnöke vagy nincs tisztában a program részleteivel, vagy tudatosan félre akarja vezeti a közvéleményt.

(MTI)