Úgy tűnik, jövőre a Pécs, a Nyíregyháza és a Kecskemét, bár a pályán biztosította élvonalbeli tagságát, nem indulhat a labdarúgó NB I.-ben.

„A Magyar Labdarúgó Szövetség Fellebbviteli Licencadó Bizottsága 2015. május 26-i ülésén jogerős döntéseket hozott a 2015/16. évi klublicenc kérelmek kapcsán” – írja közleményében az MLSZ.

„A Bizottság a KTE Kft., a PMFC-Sport Kft., a Nyíregyháza Spartacus Football Club Kft. és az „Új Lombard” Kft. nemzeti első osztályú (NB I), valamint az Újpest 1885 Futball Kft. nemzetközi (UEFA) és a Putnok FC. Kft. nemzeti másodosztályú (NB II) licenckérelmező fellebbezéseit elutasította. A Győri ETO FC Kft. nem nyújtott be fellebbezést az Elsőfokú Licencadó Bizottság elutasító határozata ellen. A 2015/16-os szezonra licencet kapott sportszervezetek listáját a Magyar Labdarúgó Szövetség május 29-ig köteles megküldeni az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) részére.”

Mint ismert, az MLSZ két héttel ezelőtt közölte, hogy a Győr, a Pápa, a Kecskemét, a Pécs és a Nyíregyháza első fokon nem kapott élvonalbeli licencet. Ez azt jelenti, hogy az említett egyesületek (illetve a Quaestor csődje miatt bajba jutott győriek esetében az ETO jogutódja) ősszel csak az NB III.-ban indulhatnak annak ellenére, hogy a Pápán kívül – a pályán elért eredmények alapján – mindegyik csapat kivívta a bennmaradást az NB I.-ben. De a már biztos kieső Pápának is egyosztálynyi visszasorolást jelent a döntés az NB II.-höz képest.

Az MLSZ akkor közölte azt is: csak abban az esetben tölti fel az élvonal létszámát, ha páratlan számú klub lenne jogosult az indulásra, egyébként kevesebb csapat lesz az NB I.-ben. A mostani döntés azt jelenti, hogy tizenkettő.

A közleményben szintén megemlített Újpest az élvonalban ugyan indulhat, nemzetközi kupában azonban akkor sem, ha erre elvileg jogosító helyezést érne el jövőre.

Demokrata.hu