Jelenlegi hely

Hírek

2017. 05. 27.

A Szolnoki Dózsa-Közgép csapata nyerte a férfi vízilabda Bajnokok Ligáját, miután a budapesti hatos döntő fináléjában 10-5-re legyőzte a címvédő horvát Jug Dubrovnik együttesét a Duna Arénában.

2017. 05. 27.

A migránsok jogainak elismerésével együtt az államok saját határaik ellenőrzéséhez való szuverén jogát is hangsúlyozza a G7-csoport taorminai csúcstalálkozójának zárónyilatkozata, amelyből kiderül, hogy a párizsi klímaegyezmény kérdésében megállapodás nélkül zárult a csúcs.

2017. 05. 27.

Legtöbb londoni járatát törölte szombat estig a British Airways a cég számítógépes hálózatának hibája miatt.

2017. 05. 27.

Az MSZP kongresszusa megválasztotta a párt miniszterelnök-jelöltjének Botka László szegedi polgármestert - jelentette be az ellenzéki párt elnöke Budapesten.

2017. 05. 27.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége fogadta a Virtuózok című televíziós tehetségkutató műsor versenyzőit a Sándor-palotában.

2017. 05. 27.

A Fidesz szerint a magyar és európai baloldal azért támadja a kormány határvédelmi és családsegítő intézkedéseit, mert ők nem gyerekekkel, hanem migránsokkal kezelnék a népesedési problémát.

2017. 05. 27.

Csökkentették a nagy-britanniai terrorkészültségi szintet a hétfő éjjeli manchesteri robbantásos merénylet után elrendelt legmagasabb, kritikus szintről. A szombaton bejelentett intézkedés azt jelenti, hogy az elhárító szolgálatok már nem tartanak azonnali újabb merénylettől.

2017. 05. 27.

A brit The Telegraph értesülése szerint a manchesteri öngyilkos merénylő, Salman Abedi államilag támogatott diákhitelből tartotta fenn magát és utazott többször Líbiába.

2017. 05. 27.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a jövő héten tárgyalásokat kezdeményez a szocialista Botka Lászlóval, akit az MSZP kongresszusa várhatóan miniszterelnök-jelöltté választ.

2017. 05. 27.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom országos választmánya Vona Gábor pártelnököt választotta meg kormányfőjelöltnek a 2018-as parlamenti választásokra - tájékoztatta a párt szombaton az MTI-t.

2017. 05. 27.

Az Újszínház soron következő évadában ismét olyan bemutatókkal készül, amik folytatják azon értékek megőrzését, amelyek örök érvényűek és fontosak mindenki számára.

2017. 05. 27.

A magyar versenyzők öt érmet, közte három aranyat szereztek a szombat délelőtti 1000 és 500 méteres  döntők során a Szegeden zajló kajak-kenu világkupa-versenyen.

2017. 05. 27.

Az Egyesült Államok négy egyetemén folytatott tárgyalásokat Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora. A képzési együttműködés, közös kutatási programok mellett az Észak-Georgiai Egyetemmel (University of North Georgia) hallgatói csereprogramról is megállapodást kötöttek az intézmények vezetői - számolt be az MTI-nek az egyetem rektora.

2017. 05. 26.

Hosszabb technikai szünet után, csütörtök óta, ismét működik a Civil Összefogás Fórum (CÖF) Facebook-oldala.

2017. 05. 26.

Első pillantásra úgy tűnhet, tegnap megtörtént a várva várt fordulat a brüsszeli NATO-csúcson. A szervezet bejelentette, hogy a jövőben részt vesz a közel-keleti válság megoldásában, közelebbről pedig az ISIS elleni harcban.

2017. 05. 26.

Pavel Belobrádek cseh kormányfőhelyettes híve a cseh-német megbékélésnek, de a második világháború után kiadott Benes-dekrétumok érvényességét nem szüntetné meg. A kereszténydemokrata politikus erről abban az interjúban beszélt, amelyet pénteken közölt a Novinky.cz cseh hírportál.

2017. 05. 26.

Az európai integráció akkor tud erős lenni, ha erős tagállamokra alapul, s „ebben erős egyetértés van Közép-Európában” - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter magyar újságíróknak nyilatkozva Pozsonyban, ahol pénteken, a többi visegrádi országból érkezett partnereivel együtt panelbeszélgetésen vesz részt a Globsec biztonságpolitikai fórumon.

2017. 05. 26.

2020-ig a kormány 1000 milliárd forintot költ a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére - mondta Tuzson Bence pénteken az M2-es gyorsforgalmi út Budapest-Vác szakaszának alapkő-letételi ünnepségén Dunakeszin.

2017. 05. 26.

Mivel a világ országai egyre gyakrabban szembesülnek a békére és biztonságra veszélyt jelentő stratégiai globális problémákkal, fenn kell tartani az egységet a szabályokon alapuló nemzetközi rend védelme érdekében - jelentette ki Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a szicíliai Taorminában, a világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítő G7 csoport kétnapos csúcstalálkozóján elmondott köszöntőjében pénteken.

2017. 05. 26.

Suba Róbert ezüstérmet szerzett a parakenusok férfi KL1-es kategóriájában a szegedi kajak-kenu világkupa pénteki versenynapján.

2017. 05. 26.

A magyar-orosz kétoldalú kapcsolatok időszerű kérdéseiről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel pénteken telefonon - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

2017. 05. 26.

Az ember értékteremtő munkája a jelenben és a jövőben nem mellőzhető, semmivel sem kiváltható - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Szakma Sztár Fesztivál keretében rendezett országos szakmunkás versenyek helyezetteit és felkészítőit köszöntő ünnepségen, a Parlamentben.

2017. 05. 26.

A családokban van Magyarország, Európa és az egész teremtett világ jövője - mondta az emberi erőforrások minisztere a családok XI. világkongresszusán, amelyet a Családok budapesti világtalálkozója keretében rendeztek meg.

2017. 05. 26.

Ózd a legnagyobb lélekszámú település, ahol jobbikos városvezetés van. Két és fél éve irányítja a több mint harmincezres lakosú várost Janiczak Dávid, akit 2014 őszén kétharmados többséggel választottak meg, és akinek sikerét a párt alelnöki címmel jutalmazta. Ennyi idő már elég arra, hogy mérleget lehessen készíteni: mit ígért Janiczak Dávid a kampányban, és mi valósult meg belőle.

2017. 05. 26.

Átadták az évek óta nem termelő hejőcsabai cementgyár, mostani nevén HCM 1890 Kft. évi 40 ezer tonna kapacitású mészhidrát üzemét. A beruházás magántőkéből valósult meg, ennek értékről nem adott tájékoztatást Kálmán János cégtulajdonos.

2017. 05. 26.

Hódmezővásárhely régi magyar történelmi tradíciót, létformát és kultúrát folytat és őriz meg a jövő számára, amiért köszönet illeti - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, miután a Modern városok program keretében megállapodást írt alá a város polgármesterével, Almási Istvánnal (Fidesz-KDNP).

2017. 05. 26.

A Demokratikus Koalíció azt ígéri, hogy kormányra kerülve 450 ezerre növeli a felsőoktatásban az államilag finanszírozott helyek számát és minden hallgató számára tandíjmentességet biztosít az első két félévben.

2017. 05. 26.

A jobb időjárás miatt egyre több menekült érkezik a Földközi-tengeren át Európába, ezért a tiroli tartományi vezető azt sem zárta ki, hogy szükség esetén lezárhatják a Brenner-hágónál lévő határszakaszt - számolt be az Ö1 osztrák közszolgálati rádió.

2017. 05. 26.

A párt miniszterelnök-jelöltjét is megválasztja az MSZP szombati kongresszusa - közölte az ellenzéki párt sajtófőnöke az MTI-vel.

2017. 05. 26.

Tovább folytatódhat a munkanélküliek arányának csökkenése idén, azonban a munkaerőpiaci helyzet javulásában elsősorban a bérek emelkedése lesz a domináns az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.  

2017. 05. 26.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerint Botka László veszélyes a magyar nemzet, a magyar emberek biztonságára, hiszen az MSZP kormányfőjelöltje arról nyilatkozott, hogy ha megválasztják, akkor lebontja a kerítést a határon.

2017. 05. 26.

Suhajda Szilárd után Klein Dávid is visszafordult a Mount Everestről a 8848 méteres csúcs elérése nélkül - tájékoztatta a vállalkozás sajtóreferense az MTI-t. 

2017. 05. 26.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium megdöbbenéssel értesült a Lukász Papadímosz egykori görög miniszterelnök, a görög központi bank volt elnöke ellen elkövetett levélbomba támadásról, és a leghatározottabban elítéli a gyáva és alantas merényletet, mint minden, az európai emberek életét és nyugalmát veszélyeztető terrorcselekményt - közölte a tárca az MTI-vel. 

2017. 05. 25.

A Reuters beszámolója szerint a korábbi görög miniszterelnök, Lukász Papadímosz az egyik sérültje annak a pokolgépes támadásnak, amely ma délután történt Athén belvárosában.

2017. 05. 25.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) tiltakozik a Németországban hatályba lépett intézkedés ellen, amely szerint május 25-től kezdve bírsággal sújtják a gépjárművezetőt és az őt alkalmazó céget, ha a heti 45 órás pihenőidőt nem kereskedelmi szálláshelyen tölti - közölte az MKFE csütörtökön az MTI-vel.

2017. 05. 25.

Lebontaná a magyar-szerb határon a bevándorlás feltartóztatására emelt kerítést az MSZP kormányfőjelöltje, ha működne az Európai Unió határvédelmi ellenőrzése, és a közel-keleti helyzet megnyugodna.

2017. 05. 25.

Országos aláírásgyűjtést indít a paksi népszavazás érdekében az LMP - jelentette be csütörtökön, az MTI-hez eljuttatott közleményében Hadházy Ákos, a párt társelnöke.

2017. 05. 25.

Olimpiai melegítőjét bocsátotta árverésre Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszó.

2017. 05. 25.

A NATO sosem mond le a terrorizmus legyőzéséről, az elkövetők - akiket ki kell vonni a társadalomból - vesztesei ennek a harcnak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök Brüsszelben NATO-tagállamok csúcstalálkozóján csütörtökön.

2017. 05. 25.

Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök Családok budapesti világtalálkozóján bejelentett intézkedéseinek semmi nyoma nincs a 2018-as költségvetésben.

2017. 05. 25.

Megtagadta a Hadházy Ákos (LMP) országgyűlési képviselő által benyújtott, a paksi atomerőmű-bővítéssel kapcsolatos iratok és költségvetési számítások titkosításának feloldásáról szóló népszavazási kérdések hitelesítését a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtöki ülésén.

2017. 05. 25.

Ha Ankara nem járul hozzá ahhoz, hogy a német törvényhozás, a Bundestag tagjai meglátogathassák a dél-törökországban szolgáló német (Bundeswehr-) katonákat, Berlin kivonhatja az incirliki légitámaszponton állomásozó alakulatát - közölte Angela Merkel német kancellár Brüsszelben, a NATO-tagországok csúcstalálkozójára érkezve csütörtökön.

2017. 05. 25.

Fel kell hívni a figyelmet a NATO balkáni bővítésének fontosságára, ez ugyanis fontos eszköz a térség békéjének és stabilitásának megszilárdítására - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben a szövetség állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója előtt.

2017. 05. 25.

Lázár János miniszter szerint százmilliárd forint lehet a miniszterelnök által csütörtökön bejelentett, a gyermekvállalást ösztönző akcióterv jövő évi költsége.

2017. 05. 25.

Több mint 40 milliárd forint értékben valósulhatnak meg fejlesztések a fővárosi állatkertben 2020-ig - közölte Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

2017. 05. 25.

A magyar kormány meggyőződése szerint az Európai Bizottság (EB) egyetlen olyan érvet sem hozott fel, amely miatt a nemzeti felsőoktatási törvényt módosítani kellene - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

2017. 05. 25.

A nemzetbiztonsági kabinet elfogadta Magyarország haderő-fejlesztési koncepcióját - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

2017. 05. 25.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter értékelése szerint Európában soha nem volt ilyen rossz a biztonsági helyzet, vége „a boldog békeidőknek”, a terrorizmus bármelyik európai ország életében hétköznapi veszélyt jelent.

2017. 05. 25.

A Demokratikus Koalíció úgy látja, Orbán Viktor kormányzása alatt „szakadt szét” a legtöbb magyar család, mivel félmillió embert „üldözött” külföldre.

2017. 05. 25.

A Fidesz szerint a Jobbik Gyurcsány Ferenccel és a szocialistákkal együtt ismét „Brüsszel szekerét tolja” a béruniós polgári kezdeményezéssel, pedig, ha az unió dönthetne az adókról és a bérekről, azzal nem a magyar emberek járnának jól.

2017. 05. 25.

A Beatrice zenekarról szóló musicalt, Kulcsár Lajos Zserbótangó című tragikomédiáját és Herczeg Ferenc Bizánc című színművét mutatja be az Újszínház a 2017/2018-as évadban.

2017. 05. 25.

A manchesteri terrorcselekmény után Magyarországon nem emelik a terrorkészültségi szintet, de bizonyos rendezvények biztosítását kiemelten kezelik - nyilatkozta a belügyminiszter újságíróknak az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában tartott csütörtöki meghallgatása után.

2017. 05. 25.

A Jobbik által az európai bérunióért indított polgári kezdeményezés keretében egy év van arra, hogy egymillió aláírást összegyűjtsenek - mondta az ellenzéki párt elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján, Gyöngyösön.

2017. 05. 25.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Európában politikai-szellemi fordulat zajlik, az emberek fellázadtak, változásokat kényszerítettek ki a bevándorláspolitikában, de „az ostromlott” Európa csak „egy szusszanásnyi időt” kapott.

2017. 05. 25.

Leállította a manchesteri rendőrség a hétfői robbantásos merénylet vizsgálata során összegyűjtött bizalmas információk megosztását az amerikai biztonsági szolgálatokkal, miután az elmúlt napokban rendre kiszivárogtak ezek az értesülések az amerikai sajtóhoz.

2017. 05. 25.

Ellenzéki pártok szerint a kormány nagyon szűken értelmezi a család fogalmát, és így a támogatások sem jutnak el mindenkihez. Szél Bernadett, az LMP társelnök-frakcióvezetője, valamint két független országgyűlési képviselő, Szelényi Zsuzsanna (Együtt) és Demeter Márta a Családok budapesti világtalálkozója előtt tartott sajtótájékoztatót csütörtökön.

2017. 05. 25.

A Manchester United cseppet sem látványos, ám annál célravezetőbb futballal, Paul Pogba és Henrih Mhitarjan villanásának köszönhetően 2-0-ra legyőzte az Ajaxot az Európa Liga stockholmi döntőjében. Az MU ősszel így a Bajnokok Ligájában szerepelhet annak ellenére, hogy hazája bajnokságában a csalódást keltő hatodik helyen végzett.

2017. 05. 25.

A német szövetségi kormány több mint húszmilliárd eurót fordított 2016-ban a menekültügyre szerdán ismertetett adatai szerint.

2017. 05. 24.

A Momentum Mozgalom szerdán Facebook-oldalán jelentette be a nagy hírt: idén nyáron fesztivált szerveznek.

2017. 05. 24.

THE AMERICAN SPECTATOR

A minőségi konzervatív amerikai havilap portálján ma nem kevesebb, mint 14 nyomtatott oldal terjedelemben mutatja be George Soros rendkívül kiterjedt tevékenységének eddig homályban maradt egyik, kulcsfontosságú területét ezzel a címmel: „Görögország: George Soros trójai falova Európa ellen”.