Jelenlegi hely

Hírek


2017. 03. 25.

A Fidesz szerint az Emberi Jogok Európai Bírósága Magyarországot elítélő, a „józan ésszel és a jogérzékkel is szembe menő” döntése leleplezi, hogy a „Soros-féle migránsszervezetek tízmilliárdokat kereshetnek a migránsbizniszen”.

2017. 03. 25.

A Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságának (FÖRI) jogértelmezése szerint nem lehet csak a közterület-felügyeleti (térfigyelő) kamerák alapján leleplezett közlekedési szabályszegésért büntetni.

2017. 03. 25.

Gáspár Sándor, Cserhalmi György, Tóth Ildikó, Nagy Péter és Törőcsik Franciska – csak néhány név a székesfehérvári Vörösmarty Színház impozáns társulatából. Bagó Bertalan művészeti vezetővel az ott folyó munka mellett a Játékszínben áprilisban debütáló Az eastwicki boszorkányok-rendezéséről is beszélgettünk.

2017. 03. 25.

A Magyar Filmakadémia az A lovasíjászt egyszerűen nem kívánta beengedni a 3. Magyar Filmhétre. Ezzel azt üzente, hogy nem számít az a most már százezernél is több ember, aki jegyet váltott rá, aki megnézte, nem számítanak azok, akik még ma is gyakran állva tapsolják meg vetítés után, és főleg nem számít a téma, amit feldolgoz. Nem számít az a példa, amit Kassai Lajos mutat nekünk, akinek a világ minden pontján vannak követői, tisztelői, aki igazi példakép – mondta a Demokratának Kaszás Géza rendező, producer.

2017. 03. 25.

Európát csak akkor lehet rendbetenni, ha minden nép gondoskodik saját hazájának biztonságáról és jólétéről - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Rómában, miután az európai uniós tagországok és az uniós központi intézmények vezetői aláírták az EU közös jövőjéről szóló nyilatkozatot.

2017. 03. 25.

A nagyobbik típusú - csaknem 108 millió forintot érő - Bogányi-zongorával gazdagodik a pécsi Kodály Központ - jelentette be Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester szombaton a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

2017. 03. 25.

Internetes aláírásgyűjtésbe kezdett a békés nemzeti ünnepek védelméért az Oikosz Alapítvány. A kezdeményezők azt szeretnék, hogy „nemzeti megemlékezéseinket, ünnepeinket ne gyalázhassa meg a gyülekezési szabadságra hivatkozva sem szervezet, sem magánszemély”.

2017. 03. 25.

Az Európai Unió tagországainak állam-, illetve kormányfői, valamint az uniós központi intézmények vezetői szombaton délelőtt Rómában aláírták azt a közös nyilatkozatot, amelyben kiállnak az unión belüli együttműködés folytatása, az EU előtt álló példátlan kihívások jövőbeni közös kezelése mellett.

2017. 03. 25.

Mintegy 30 ezren töltötték ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a veronai buszbalesettel kapcsolatos internetes kérdőívét, a válaszadók 65 százaléka úgy gondolta, hogy a több országot érintő iskolai kiránduláson részt vevő autóbuszoknak éjjel 11 óra és hajnali 4 óra között pihenőt kell tartaniuk - mondta Palkovics László oktatásért felelős államtitkára szombaton Budapesten.

2017. 03. 25.

A Corvinus Egyetem nemzetközi igazgatója szerint a rendszerváltás óta ritkán fordult elő, hogy olyan fegyelmezett legyen a költségvetés, mint az idei.

2017. 03. 25.

A Belügyminisztérium szerint a határvédelmi szervek felkészültek a megerősített jogi határzár március 28-ai életbe lépésére, a végrehajtáshoz szükséges személyi és tárgyi feltételek biztosítottak.

2017. 03. 25.

A Századvég kutatója szerint a szombati római uniós csúcson ismét az unió jövője lesz a fő téma, egyrészt a britek kilépése, másrészt a kétsebességes unió ötlete miatt.

2017. 03. 25.

Csaknem 30 százalékkal növeli hét bank a bankkártya-terminálok számát a kormány modern elektronikus fizetési módok elterjedését célzó programjának segítségével - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton az MTI-vel.

2017. 03. 25.

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es szezonnyitó, az Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

2017. 03. 25.

Egyre népszerűbb a magyar álláspont az illegális bevándorlással kapcsolatban, de a brüsszeli küzdelem folytatódik - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel.

2017. 03. 25.

Ünnepnapnak nevezte a pénteket Szabó Tünde sportért felelős államtitkár amiatt, hogy Brüsszel engedélyezte a társaságiadókedvezmény-rendszer (tao) további hat éven keresztüli működését változatlan formában.

2017. 03. 25.

Európában fontos lenne a terrorizmus megelőzése érdekében folytatott közös politika megerősítése - jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök pénteken Piotrków Trybunalskiban, a lengyel-magyar barátság napja alkalmából megtartott államfői találkozó utáni sajtóértekezleten.

2017. 03. 24.

Március 30-án indítja első közös workshopját a Puli és a Makerspace.hu csapata, ahol a 10-14 éves fiatalok játékos formában ismerkedhetnek meg az űrtevékenység világával és holdjáró modellt építhetnek, amellyel különböző feladatokat is el kell végezniük. 

2017. 03. 24.

Igen, jól olvasták a címet. Több mint másfél évtizeddel ezelőtt Khalid Masooddal szemben valaki annyira rasszista volt, hogy a londoni merénylő legott el is veszítette az eszét. Akinek nincs ideje végigolvasni cikkünket, annak röviden összefoglaljuk a tanulságot: erről is a fehér ember tehet.

2017. 03. 24.

Egy rendkívül nagy termetű, erős csontozatú germán harcos sírját találták meg a Móra Ferenc Múzeum régészei egy II.-III. századi szarmata kori településhez tartozó temetőben Hódmezővásárhely közelében.

2017. 03. 24.

Oroszország nagyon nagy jelentőséget tulajdonít Franciaországhoz fűződő viszonyának, és semmiképp sem kíván beavatkozni a francia elnökválasztásba - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor a Kremlben fogadta Marine Le Pent, a francia radikális jobboldali Nemzeti Front államfőjelöltjét.

2017. 03. 24.

A Fidesz-KDNP szerint Magyarország össztűz alatt van, mert nem hajlandó migránsokat befogadni.

2017. 03. 24.

Az MSZP felszólította a budapesti városvezetést, hogy haladéktalanul vonja ki az utasforgalomból a felújított 3-as metrószerelvényeket mindaddig, amíg azok nem működnek "normális minőségben". 

2017. 03. 24.

A Modern városok program keretében Tatabányán megkezdődik az önkormányzati tulajdonú tömegközlekedés kialakítása, újjáépítik a '70-es éveket idéző József Attila Megyei és Városi Könyvtárat, valamint 55 hektárral bővítik a város ipari parkját - mondta el a megyeszékhely polgármestere sajtótájékoztatóján.

2017. 03. 24.

A magyar kormány tárgyalásra biztatja a Heinekent és a Csíki Sör Manufaktúrát a védjegyhasználat vitájában - jelentette ki Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter Csíkszentsimonban, az Igazi Csíki Sör gyártelepének meglátogatása után tartott sajtótájékoztatóján.

2017. 03. 24.

A magyar kormány elszánt az eddigi migrációs politikájának folytatása mellett, nem akar a londonihoz hasonló következményeket, ezért is kérdezi meg a magyar embereket egy nemzeti konzultáción újra arról, mi a véleményük a kérdésben - mondta a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója budapesti sajtótájékoztatóján.

2017. 03. 24.

A Fidesz frakcióvezetője szerint "beindult a migránsbiznisz" a Magyar Helsinki Bizottságnál is, és ez felháborító.

2017. 03. 24.

Ingyenes képzés indul leendő nevelőszülőknek, amelyre 500 millió forintot fordít a kormány európai uniós forrásból a következő három évben - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára egri sajtótájékoztatója után az MTI-nek.

2017. 03. 24.

Az osztrákok az élet minden területén egyre kritikusabbak az Ausztriában élő migránsokkal, menekültekkel és bevándorlókkal szemben, és általános kiábrándultság tapasztalható körükben az együttélést illetően - derült ki az Osztrák Integrációs Alap (Österreichischer Integratrionsfond, ÖIF) frissen közzétett 2017-es integrációs felméréséből.

2017. 03. 24.

Az Országgyűlés elnöke szerint a nemzetállamok demokratikus legitimációjának jelenleg a világban nincs elfogadható alternatívája. 

2017. 03. 24.

Ötvenen sérültek meg a szerdai londoni merényletben, két sérült állapota válságos - mondta reggeli sajtótájékoztatóján Mark Rowley, a Scotland Yard terrorelhárítási ügyosztályának parancsnoka.

2017. 03. 24.

Nemzeti emlékhellyé avatják az esztergomi Várhegyet és a Vízivárost szombaton - mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán.

2017. 03. 24.

Mind a portugál, mind a magyar labdarúgó-válogatott számára nagy jelentőségű lesz a két csapat szombati, lisszaboni világbajnoki selejtezőmérkőzése, amelynek Svájc lehet a nyertese.

2017. 03. 24.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kossuth Rádió reggeli műsorában arról beszélt: abszurd eljárás végén marasztalta el Magyarországot két bangaldesi férfi ügyében az Emberi Jogok Európai bírósága a napokban.

2017. 03. 24.

Az amerikai szenátus kész megszavazni Montenegró NATO-tagságát - jelentette be Mitch McConnell, a republikánus többség vezetője.

2017. 03. 23.

A NATO és az Európai Unió nyugat-balkáni bővítését sürgette Orbán Viktor miniszterelnök a Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral folytatott budapesti megbeszélésén, az Országházban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

2017. 03. 23.

Nyilvánosságra hozta a szerdai londoni merénylet elkövetőjének kilétét ma délután a Scotland Yard.

2017. 03. 23.

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, amely október utolsó vasárnapjáig tart. Az órákat vasárnap hajnali 2 órakor 3 órára kell állítani, ezzel a módszerrel Magyarország 1980 óta spórol energiát.

2017. 03. 23.

THE WASHINGTON TIMES

A szerző, L. Todd Wood azzal kezdi az amerikai főváros republikánus párti lapjának tegnapi cikkét, hogy a napokban kapott egy blokkolt Twitter-üzenetet. Miután ahhoz sikerült hozzáférni, megnézte tartalmát. Ez állt benne: „Már nem a kapitalista kontra kommunista, hanem a nacionalista kontra globalista az érvényes”.

2017. 03. 23.

Olimpiai és világbajnokok is jelen lesznek a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség európai szervezete (AIPS Europe) vasárnaptól szerdáig tartó konferenciáján, amelynek Budapest ad otthont.

2017. 03. 23.

Szoborállítással tisztelegne Lech Kaczynski volt lengyel államfő emléke előtt a Fidesz Budapesten - közölte Kocsis Máté, a párt fővárosi elnöke.

2017. 03. 23.

Négynapos gyalogos zarándoklat indul Gyomaendrődről Nagyváradra Szent László király tiszteletére májusban - hangzott el a programot beharangozó sajtótájékoztatón. 

2017. 03. 23.

Az Európai Uniót az olyan képmutató és hazug brüsszeli bürokratáktól kell megvédeni, mint az Európai Bizottság alelnöke - reagált a külgazdasági és külügyminiszter Frans Timmermans kijelentésére.

2017. 03. 23.

A Nemzeti versenyképességi tanács (NVT) alakuló ülésén olyan javaslatokról is tárgyaltak, amelyek már rövid távon javíthatják a magyar gazdaság versenyképességét - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az ülés után tartott sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy ezeket döntésre előkészítve továbbítani fogja a gazdasági kabinetnek, illetve a kormánynak. 

2017. 03. 23.

Az Amaq médiaügynökségre hivatkozva azt közölte a Fox News, hogy az Iszlám Állam vállalta magára a tegnapi, halálos áldozatokat is követelő londoni terrortámadást.

2017. 03. 23.

Minden terrorcselekmény nagyon erősen visszaveti a turizmust Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint.

2017. 03. 23.

Tommy Robinson (aki Stephen Christopher Yaxley néven látta meg a napvilágot), a szélsőjobboldalinak titulált English Defence League (EDL) korábbi vezetője a tegnapi, londoni támadás helyszínén érzelmektől fűtött interjút adott éppen, amikor egy vérző szívű újságíró félbeszakította. Robinson őt sem kímélte.

2017. 03. 23.

Agyonlőttek egy volt orosz parlamenti képviselőt csütörtökön Kijevben egy fegyveres összetűzésben - jelentette be Andrij Kriscsenko, az ukrán főváros rendőrfőnöke. Kijev szerint Oroszország áll a gyilkosság mögött.

2017. 03. 23.

A Fidesz azzal vádolja az MSZP-t, hogy megint csak be akarja csapni és ki akarja használni a nyugdíjasokat.

2017. 03. 23.

A kormány tartja a szavát: a jövő héten a 2014-2020-as uniós támogatási ciklus pályázatainak 100 százalékát kiírják, amivel 30-40 százalékkal a régióbeli országok előtt jár - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Portfólió uniós források 2017 elnevezésű konferencián csütörtökön Budapesten.

2017. 03. 23.

Még előtte? Vagy régen túl, de még mindig olyan, mintha tegnap történt volna? Legyen nagyon jó, vagy kevésbé, mindenki emlékszik az ELSŐ alkalomra.

2017. 03. 23.

Nagy-Britanniában született a szerdai londoni merénylet elkövetője, aki ellen néhány éve a brit elhárítás (MI5) vizsgálatot folytatott szélsőséges nézetei miatt - mondta csütörtökön a londoni alsóház képviselőit tájékoztatva Theresa May brit miniszterelnök.

2017. 03. 23.

A Demokratikus Koalíció (DK) kormányra kerülve törvényben szeretné garantálni, hogy ugyanazért a munkáért ugyanakkora bért kapjanak a férfiak és a nők. A párt ennek érdekében konzultációt kezd a húsz, a legtöbb alkalmazottat foglalkoztató magyarországi céggel.

2017. 03. 23.

Az MSZP vizsgálja, hogyan lehetne ingyenessé tenni a 65 év felettiek számára a háziorvosok által felírható gyógyszereket - közölte a párt elnöke egy, az MSZP, valamint több nyugdíjas szakszervezet által szervezett csütörtöki budapesti rendezvényen.

2017. 03. 23.

Az Európai Unió jövőjéről, a kontinens előtt álló legfontosabb kihívásokról tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Pier Ferdinando Casini, a Kereszténydemokrata Internacionálé tiszteletbeli elnöke, az olasz szenátus külügyi bizottságának elnöke két nappal a rendkívüli római uniós csúcstalálkozó előtt - tájekoztatta Havasi Bertalan a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t.

2017. 03. 23.

A brit rendőrség csütörtökön bejelentette, hogy az előző napi londoni terrortámadással kapcsolatban kora hajnal razziát tartottak, és hét személyt letartóztattak – adta hírül a Fox News.

2017. 03. 23.

Földi László szerint nem kezelik helyesen a terrorizmust a politikusok.

2017. 03. 23.

Lengyelország nem írja alá a Római Szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából szervezett EU-csúcstalálkozón elfogadandó nyilatkozatot, amennyiben nem tartalmazza a számára legfontosabb kikötéseket - erősítette meg csütörtökön Beata Szydlo lengyel kormányfő.

2017. 03. 23.

Robbanások történtek és hatalmas tűz ütött ki egy lőszerraktárban csütörtökre virradóra Ukrajna keleti részén, a Harkiv mellett lévő Balaklija városánál.

2017. 03. 23.

Együttérzését fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai londoni terrorcselekmény áldozatai hozzátartozóinak abban a levélben, amelyet Theresa May brit kormányfőnek küldött - közölte az MTI-vel csütörtök reggel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.