Jelenlegi hely

Hírek

2017. 02. 23.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint nem kizárt, hogy a kormány nyitott további járulékcsökkentésre, így a tavalyi bérmegállapodást újra lehetne nyitni és egy nagyobb lépésben gondolkozni.

2017. 02. 23.

Az MSZP szerint egy év alatt háromszor sikerült az ellenzéknek a népszavazás eszközével legyőzni Orbán Viktort - kommentálta az MSZP elnöke csütörtökön azt, hogy a 2024-es olimpiai pályázat visszavonását javasolja a kormány.

2017. 02. 23.

A Momentum Mozgalom szerint a kormány elárult 266 ezer embert az olimpiai pályázat visszavonásával. Az LMP szerint az olimpiai pályázat visszavonásával sokat nyert Magyarország.

2017. 02. 22.

A 2024-es budapesti olimpiai pályázat visszavonását javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek a városvezetés a kormánnyal egyetértésben - közölte Tarlós István főpolgármester az MTI-vel szerdán, miután egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnökkel és a Magyar Olimpiai Bizottság vezetőivel.

2017. 02. 22.

Olyan új idegsejttípust fedeztek föl magyar kutatók, melynek irányítottá tett mechanizmusa áttörést jelenthet az agy daganatos betegségei elleni küzdelemben.

2017. 02. 22.

Üdvözölte az Európai Bizottság szerdán a schengeni szabályok módosítására vonatkozó német-francia javaslatot, amely a biztonságot hivatott fokozni azáltal, hogy egyszerűsítené a belső határellenőrzés ideiglenes visszaállítását az övezet tagállamai számára.

2017. 02. 22.

INFOWARS

Egy George Soroshoz köthető olaszországi székhelyű lobbiszervezet felhívja az újságírókat, hogy kerüljenek mindenfajta olyan fogalmazást, amely a migránsokat negatív fényben tünteti fel, beleértve az olyan kifejezéseket, mint „illegális migránsok” és iszlám szélsőséges.

2017. 02. 22.

Mesterlövészek figyelik a tetőkről éjjel és nappal a Szent Márk teret az olaszországi Velencében, ahova a karnevál utolsó napjaiban több százezer embert várnak, és a tömeget az esetleges kamionos merényleteket akadályozó úttorlaszokkal is védik.

2017. 02. 22.

Március 8-án folytatódik a tavaly szeptemberi, Teréz körúti robbantással meggyanúsított P. László kihallgatása - mondta a férfi ügyvédje szerdán az MTI-nek.

2017. 02. 22.

Újabb menekültügyi szigorításokról szóló javaslatokat fogadott el és terjesztett a törvényhozás elé szerdai ülésén a német kormány.

2017. 02. 22.

A magyar kisebbség ügyeivel foglalkozó albizottság alakult a román parlament alsóházának emberi jogi bizottságában - jelentette be Kulcsár Terza József, a Magyar Polgári Párt (MPP) parlamenti képviselője, az albizottság létrehozásának a kezdeményezője egy szerdai sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón.

2017. 02. 22.

Londoni pénzügyi elemzők szerint jelentősen javulnak a magyar gazdaság növekedési kilátásai.

2017. 02. 22.

Teázni több mint kikapcsolódás, több mint gasztronómiai élmény. No, nem a filteres, citromos-cukros forró ital hörpölésére gondolunk, hanem az ősélmény megidézésére: amikor nem volt más, csak a víz, a tealevél és az ember. Egyre-másra nyílnak a teaházak az országban, ám a tea lényegét és a hozzá kapcsolódó kulturális szokásokat csak kevesen ismerik. Miért jó teázni? Mi az a teaszertartás? És egyáltalán, isznak-e teát a magyarok?

2017. 02. 22.

Áprilisban a hátrányos helyzetű és alacsony iskolai végzettségű emberek foglalkoztatásának elősegítésére 6,3 milliárd forint keretösszegű felzárkóztató program indul - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán.

2017. 02. 22.

Az Európai Bizottság (EB) 2017. évi országjelentésében foglaltak is azt mutatják, hogy Magyarország erősödik, és a gazdaság teljesítményét már a nemzetközi szervezetek is elismerik - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel.

2017. 02. 22.

A magyar gazdaság teljesítménye a korábbi jelentéssel megegyezően szilárd, noha Magyarország korlátozott haladást mutat az Európai Bizottság országspecifikus ajánlásainak végrehajtásában - közölte az Európai Bizottság a 2017-es európai szemeszter szerdán közzétett téli jelentésében.

2017. 02. 22.

Az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a budapesti 4-es metró beruházásáról szóló jelentéséhez kapcsolódóan korrupciót vizsgáló munkacsoport létrehozásáról döntött szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

2017. 02. 22.

Szoros politikai szövetség van Finnország és Magyarország között az Európa jövőjéről szóló vita legfontosabb elemeiben - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon nyilatkozva szerdai helsinki tárgyalásai után.

2017. 02. 22.

Fa Nándor szerint a fegyelmezett versenyzésnek és a jó időjárási taktikának köszönhető, hogy 100 napon belül, és a várakozásait messze felülmúló nyolcadik helyen ért célba a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyen.

2017. 02. 22.

A Fővárosi Közgyűlés határozatban kérte fel szerdán Tarlós István főpolgármestert, tárgyaljon a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) és a kormánnyal arról, hogy tekintettel „a megszűnt nemzeti egységre”, van-e értelme fenntartani a budapesti pályázatot a 2024-es olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére.

2017. 02. 22.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint a bevándorláspárti Amnesty International (AI) nemzetközi emberi jogi szervezet semmi mást nem tesz, csak folyamatosan törvénysértésre buzdít.

2017. 02. 22.

Kedden hozta nyilvánosságra John Kelly belbiztonsági miniszter az Egyesült Államok új, illegális bevándorlást szigorító irányelveit. Az USA területén jelenleg mintegy tizenegymillió migráns tartózkodik, jelentős részüket eddig Barack Obama korábbi rendeletei miatt nem lehetett kitoloncolni. 

2017. 02. 22.

A rezsicsökkentés brüsszeli és magyarországi támadásoktól megvédését nevezte az elkövetkező időszak egyik legfontosabb feladatának Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

2017. 02. 22.

Az Amnesty International (AI) nemzetközi emberi jogi szervezet éves jelentésében a korábbiaknál több szó esik Magyarországról, az európai régió egyik legkiábrándítóbb emberi jogi teljesítményét nyújtja az ország - mondták a szervezet szakértői a jelentés bemutatóján, szerdán Budapesten.

2017. 02. 22.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint az olimpiai pályázat kapcsán most az a kérdés, hogy az egység felbomlása után „fel tudunk-e állni a sérülés után”.

2017. 02. 22.

Ellenzéki pártok képviselői mondták el véleményüket a budapesti olimpiával, az olimpiai pályázattal kapcsolatban a Fővárosi Közgyűlésben. 

2017. 02. 22.

Összefogás és egység nélkül nincs esély arra, hogy Budapest elnyerhesse a 2024-es olimpia megrendezését - jelentette ki Fürjes Balázs, a budapesti olimpiai pályázat vezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

2017. 02. 22.

A migránspárti szervezet támadása borítékolható volt - reagált a Fidesz szerdán az Amnesty International (AI) órákkal korábban nyilvánosságra hozott világjelentésében foglaltakra.

2017. 02. 22.

A tavalyi, riói olimpia háromszoros bajnok úszója, Hosszú Katinka azt mondta: reméli, hogy „életben marad” a 2024-es budapesti olimpiai pályázat.

2017. 02. 22.

A kormány kiemelt turisztikai térséggé nyilvánította a 105 településből álló Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség térséget - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A fejlesztésekre tervezett uniós és hazai források összege 49 projektre eléri a 102 milliárd forintot.

2017. 02. 22.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint az általa vezetett intézmény kivételesen sikeresen működött 2015-ben, mert a kormány és a jegybank stratégiai szövetségben, összehangoltan, koordináltan tevékenykedett.

2017. 02. 22.

Újabb, hőkamerával felszerelt 13 megfigyelőtornyot állítanak fel Lengyelország keleti határszakaszán, amely egyben az Európai Unió külső határa is - jelentette szerdán a lengyel sajtó.

2017. 02. 22.

Folyamatban van az újabb nemzeti konzultáció előkészítése - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

2017. 02. 22.

 

A BILD-Zeitung részleteket közölt az Európába készülő potenciális migránsok számáról. Az információt átvette a Die Welt is. A titkosszolgálati forrásokból származó anyag szerint közel hatmillió, pontosan 5,95 millió migráns várakozik Európa közelében arra, hogy Európába jusson.

2017. 02. 22.

Donald Trump Facebook-oldalán arról írt, hogy az úgynevezett dühös tömegek mögött valójában liberális aktivisták állnak. 

2017. 02. 22.

A The Wall Street Journal szerint a keddi ENSZ-tanácskozáson nézetkülönbségek mutatkoztak Oroszország megítélésében, a lap idézte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert is, akivel interjút készített.

2017. 02. 22.

A múlt kínálta tanulságok ellenére tavaly heves és könyörtelen támadások érték az emberi méltóság és egyenlőség alapelvét olyanok részéről, akik bármilyen áron a hatalom megszerzésére vagy megtartására törekszenek, nem visszariadva a bűnbakkeresés, a félelemkeltés propagandájának terjesztésétől sem - áll az Amnesty International (AI) szerdán Londonban ismertetett éves világjelentésében.

2017. 02. 22.

Magyarul is ki kell írni Kolozsvár nevét a várost jelző táblákon – döntött tegnap első fokú, nem jogerős ítéletében a Kolozs Megyei Törvényszék. A bíróság a Minority Rights Egyesület és a hozzá csatlakozó magánszemélyek beadványát bírálta el első körben kedvezően.

2017. 02. 21.

A szerződésben vállalt határidő előtt és költségkereten belül elkészült a nyári vizes világbajnokság központi létesítménye. Hosszú Katinka, Cseh László és Gyurta Dániel már fel is avatta a medencét.

2017. 02. 21.

SPUTNIK INTERNATIONAL

„Több mint 16 000 ember írt alá egy olyan petíciót, amely arra kéri Trump elnököt, hogy fossza meg George Sorost állampolgárságától és távolítsa el az Egyesült Államokból”, kezdődik az összefoglalója a fenti címmel megjelent interjúnak, amelyet a befolyásos moszkvai Stratégiai Tanulmányok Orosz Intézete agytröszt tanácsadója, Igor Psenicsnyikov adott a Sputnik Internationalnek azért, hogy elmagyarázza, mekkora tétről van szó és milyen metafizikai csatározás bontakozik ki.

2017. 02. 21.

Szijjártó Péter miniszteri időszaka alatt semmilyen visszaélés nem történt a vízumkiadás során - közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke az MTI-vel a moszkvai vízumközponttal kapcsolatos ellenzéki nyilatkozatokra reagálva.

2017. 02. 21.

Európában csak hat országban alacsonyabb a lakosságarányos elvándorlási ráta, mint Magyarországon. Jelenleg mintegy 600 ezer honfitársunk él tartósan külföldön az Európai Unió négy alapszabadsága (az áruk, a szolgáltatások, a tőke és a munkaerő szabad áramlása) adta lehetőség nyomán.

2017. 02. 21.

Az Országgyűlés külügyi és nemzetbiztonsági bizottságának együttes ülésén hallgatná meg az LMP társelnöke a külügyminisztert és a földművelésügyi tárca vezetőjét, Szél Bernadett szerint ugyanis a miniszterek összevissza beszélnek a Kiss Szilárd-ügyben. 

2017. 02. 21.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke még bízik abban, hogy újrateremthető az egység a 2024-es budapesti olimpiai pályázat mögött, ám hangsúlyozta: az esélyek jelentősen csökkentek az elmúlt napok eseményei következtében.

2017. 02. 21.

Francois Hollande francia államfő ismételten azt kérte Nagy-Britanniától, hogy vegye át azokat a kísérő nélküli kiskorú menedékérőket Franciaországtól, akiknek vannak hozzátartozóik a szigetországban.

2017. 02. 21.

A szlovén alkotmánybíróság egyhangúlag elutasította Almira Talic iszlám vallású szlovén állampolgár panaszát, amelyben kifogásolta, hogy az ünnepekről szóló törvény diszkriminálja a muszlimokat és az ateistákat - közölte a helyi sajtó.

2017. 02. 21.

Minden adott ahhoz, hogy a magyarországi legyen minden idők egyik legjobb vizes világbajnoksága Cornel Marculescu, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) ügyvezető igazgatója szerint, aki Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélést kedden az Országházban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.

2017. 02. 21.

Felminősítette Magyarország államadósi besorolását a Japan Credit Rating Agency (JCRA) japán hitelminősítő.

2017. 02. 21.

Nem a puszta részvétel, hanem a minél jobb teljesítmény elérése vonzotta Fa Nándort a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyen.

2017. 02. 21.

Elfogták, majd kiadatási őrizetbe vették a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság járőrei azt az iraki férfit, aki a gyanú szerint 2016 novemberében Németországban megerőszakolt egy 13 éves kislányt - közölte a police.hu oldalon az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A férfit a bíróság döntése értelmében átadják a német hatóságoknak.

2017. 02. 21.

A bevezetés óta eltelt másfél évben összesen 36 ezer család vette igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) 87 milliárdos összegben, vagyis egy család átlagosan mintegy 2,4 millió forint támogatásban részesült - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az LMP-s Schmuck Erzsébet írásbeli kérdésére. Rétvári Bence az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában jelezte: ez havi átlagban mintegy kétezer igénylőt és 4,8 milliárd forint kifizetett támogatást jelent.

2017. 02. 21.

A CZF Kamarazenekar debütáló hangversenyével kezdődik ma a Cziffra Fesztivál a MOM Kulturális Központban. A vasárnapig tartó fesztiválon Fazil Say zongoraművész, Rost Andrea operaénekes és Mischa Maisky csellóművész is fellép.

2017. 02. 20.

Az évszázad rablása folyt éppen, amikor közeledtek a 2006-os őszi önkormányzati választások. Az előjelzések alapján az ország jobboldali fordulatra készült, ami Budapest kivételével be is következett. A fővárosban azonban egy nyilvánosságra hozott Gyurcsány-beszéd hatására zavargások törtek ki, amelyek megrémisztették a budapesti közvéleményt. Ennek következtében a Demszky-gárda a helyén maradt, és a rablás zavartalanul befejeződhetett. Részlet a Demokrata február 22-én, szerdán megjelenő számának összeállításából.

2017. 02. 20.

Az idén két nagy feladat áll az ország előtt az uniós források felhasználása területén, el kell végezni az előző fejlesztési időszak pénzügyi zárását, és lépéseket kell tenni az új lehetőségek felhasználása érdekében - mondta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az érdekképviseletekkel az uniós forrásokról folytatott egyeztetésen, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában.

2017. 02. 20.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat  Országos Tisztifőorvos Hivatala (ÁNTSZ OTH)hétfőn közölte: megfelelő időben bejelentették az influenzajárvány kezdetét, és a járvány heteiben is megfelelően kommunikáltak arról.

2017. 02. 20.

Vona Gábor és Molnár Gyula kísértetiesen hasonló célokat tűzött ki maga elé. A két ellenzéki politikus Magyarországot szeretné visszaadni azoknak, akiket szerintük megillet.

2017. 02. 20.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) továbbra is kiáll Magyarország olimpiai pályázata mellett - olvasható a szervezet honlapján hétfő este közzétett állásfoglalásban.

2017. 02. 20.

Minden elemében létrejött az a megállapodás, amely biztosítja Magyarország gázellátását 2021-ig - olvasható Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Mesterházy Attila szocialista országgyűlési képviselőnek adott válaszában.

2017. 02. 20.

Fodor Gábor nem foglalt egyértelműen állást a Gyurcsány Ferenccel való esetleges együttműködésről. A Magyar Liberális Párt elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: Botka László dolga eldönteni, hogy összefognak-e a volt miniszterelnökkel vagy sem – írja a hirado.hu.

2017. 02. 20.

Most érkeznek a profik, a terrorizmust szervező és magas szinten irányító tisztek Európába, elkeveredve a migránsok tömegében – mondta a Demokratának Földi László. Ezek a profik új, azaz magasabb szintre emelhetik az európaiak ellen indított háborút. Vajon mit tesz és mit tehet ez ellen Európa Donald Trump beiktatása és a máltai csúcs után. Erről beszélgettünk az Információs Hivatal volt műveleti igazgatójával.