Jelenlegi hely

Hírek

2017. 06. 27.

A Balaton legjobbnak ítélt éttermeit, strandbüféit, borászatait, piacait, cukrászdáit és egyebek mellett kerékpározóknak ajánlott helyeit ismerteti a Magyar Konyha magazin Balaton 2017 Gasztrokalauz című kiadványa, amelyet kedden mutattak be Balatonszemesen.

2017. 06. 27.

Magyar állampolgárságot igényelt a baróti konzuli kiszálláson egy 99 éves székelyszáldobosi asszony, aki most harmadszor lesz magyar állampolgár - közölte kedden a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) háromszéki területi szervezete.

2017. 06. 27.

Felmentette a frakciófegyelem alól a német jobbközép CDU/CSU parlamenti (Bundestag-) képviselőit a melegházasság ügyében a pártszövetség vezetője, Angela Merkel. A kancellár a frakció keddi ülésén résztvevők beszámolói szerint azzal érvelt, hogy lelkiismereti ügyről van szó.

2017. 06. 27.

Az Oroszországot és Ukrajnát sújtó keddi hackertámadások átterjedtek Nyugat-Európára, sőt Indiára is. Egyelőre nem világos, hogy ugyanaz a zsarolóvírus áll-e a világszerte jelentkező támadások mögött.

2017. 06. 27.

Életének 64. évében meghalt Nagy György műsorvezető, újságíró, szerkesztő, író - közölte Facebook-oldalán családja kedden.

2017. 06. 27.

1976-ban vadonatúj stílus született a hazai, ma már klasszikus beat-, pop- és rockzenei palettán. Az újító Koltay Gergely és az általa alapított Kormorán együttes meghonosította a folk-rock stílust, amely azóta számtalan követőre talált. A történelemben egy villanás, de egy zenei alkotóközösségben komoly idő negyven év. Megismerve a Kormorán együttes négy évtizedes munkásságát, bizton kijelenthető, fantasztikus szellemi tömörülést hoztak létre. Címlapinterjúnkban Koltay Gergellyel beszélgettünk.

2017. 06. 27.

Többek között a címvédő Norvégiával került azonos csoportba a magyar női kézilabda-válogatott a decemberi, németországi világbajnokságon.

2017. 06. 27.

Vírusos hackertámadás ért kedden számos ukrajnai pénzintézetet, köztük a magyar OTP ottani leánybankját is, valamint a kereskedelmi és az állami szektor több szolgáltatóvállalatát - jelentette az UNIAN ukrán hírügynökség.

2017. 06. 27.

Nem fogjuk hagyni, hogy Soros nevessen a végén - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-frakciónak a nemzeti konzultációt kísérő „Álljunk ki Magyarországért!” című országjáró rendezvénysorozata keddi záróeseményén, Budapesten.

2017. 06. 27.

Az ingyenesen látogatható magyarországi masters világbajnokság úszó- és vízilabda-eseményeire a nagy érdeklődés miatt előzetes regisztrációra lesz szükség - közölték kedden a szervezők.

2017. 06. 27.

Az amerikai BorgWarner három oroszlányi üzemében három év alatt 600 új munkahelyet teremt, 15 milliárd forintos beruházással - mondta a turbófeltöltőket gyártó üzem ügyvezető igazgatója kedden az MTI-nek.

2017. 06. 27.

Felújítás miatt nyárra bezár a Művész Mozi, ezért szerdán egész nap az elmúlt évek legkedveltebb filmjeit vetítik az mozi termeiben.

2017. 06. 27.

Az ingatlanpiacra 2015-ben és 2016 első felében jellemző volt, hogy a vevők többnyire készpénzzel vásároltak, ezzel szemben most inkább banki hitellel vesznek ingatlant - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

2017. 06. 27.

Péntekig egyeztethetik adataikat a szolgáltatókkal a feltöltőkártyás mobilelőfizetők, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NHMM) összesítése szerint a határidő előtt 3 nappal az ügyfelek körülbelül 60 százaléka végezte el a törvény által előírt azonosítást.

2017. 06. 27.

Helybenhagyta a Kúria a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, amellyel megtagadta a Demokratikus Koalíció (DK) CEU-ügyben benyújtott népszavazási kérdésének hitelesítését - derül ki a legfőbb bírói fórum honlapjára kedden felkerült végzésből.

2017. 06. 27.

A Kúria szerint sem hitelesíthető az LMP-nek a paksi bővítés megakadályozását célzó népszavazási kérdése, mert a bíróság szerint nemzetközi szerződést érint, tehát nem lehet népszavazást tartani róla - közölte a Kúria sajtótitkársága az MTI-vel. 

2017. 06. 27.

A Magyar Liberális Párt egy olyan felelős drogstratégia kialakítását várja el a kormánytól, ami az elrettentés helyett a felvilágosításra, a megelőzésre helyezi a hangsúlyt.

2017. 06. 27.

Felrobbant egy személyautó Kijevben, amelyet egy ukrán katona vezetett, és aki életét vesztette a detonáció következtében, a gépkocsi egy utasa pedig megsebesült - erősítette meg újságíróknak a hírt Artem Sevcsenko, a belügyminisztérium sajtóosztályának vezetője.

2017. 06. 27.

Meghosszabbította a hőségriasztást Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár szerdán 24 óráig - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-t.

2017. 06. 27.

A népszerű amerikai, jobboldali weboldal, a The Gateway Pundit a napokban riportot közölt a magyar miniszterelnöknek a Hősök terén megtartott rendőrtiszthelyettes-avatáson elmondott beszédéről. Az alábbiakban a cikkhez érkező, olvasói vélemények közül szemezgettünk.

2017. 06. 27.

A Fidesz szerint a Soros-szervezeteknek átláthatóvá kell tenni működésüket.

2017. 06. 27.

Az ultraliberális CNN hírcsatorna három újságírója mondott fel azután, hogy egy friss, Oroszországgal kapcsolatos cikket kellett visszavonniuk.

2017. 06. 27.

Levendulanapokat tartanak szombaton és vasárnap a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében: bemutatókkal, kézműves termékekkel, ismeretterjesztő előadásokkal,koncertekkel és színházi műsorral várják az érdeklődőket.

2017. 06. 27.

Tizenhat fellépővel rendezik meg a Balaton északi partjának legnagyobb ingyenes családi gasztrofesztiválját, a Balaton Fesztivált június 29. és július 2. közt Balatonkenesén - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

2017. 06. 26.

Úgy tűnik, a „ki az igazi ellenzék” versenyt szerintük az dönti el, melyikük a hangosabb, melyikük gyűlöli jobban a Fideszt, melyikük agresszívabb. Épp ezért egyre hangosabbak, egyre agresszívabbak, egyre képtelenebb vádakat fogalmaznak meg, egyre erősebb a Fidesz és az Orbán Viktor elleni gyűlöletkampány. Ebből viszont alkotás, országépítés nem tud kikerekedni. Annak alapja ugyanis az összefogás, az együttműködés, a határozottság – mondta a Demokratának Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője.

2017. 06. 26.

„Ez egy vállaltan európai film, az itteni, mostani krízisről szóló látlelet” – mondta a Jupiter holdjáról Mundruczó Kornél. A rendező Cannes-ban debütált új alkotása egy csodás képességekkel bíró szír fiú és az őt megmentő magyar orvos különleges kapcsolatán keresztül mesél kapaszkodók nélküli világunkról, a csoda lehetőségéről és a megváltás reményéről.

2017. 06. 26.

Theresa May brit miniszterelnök szerint a jelenleg törvényesen Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok közül senkinek nem kell majd távoznia a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) időpontja után.

2017. 06. 26.

A nemzeti konzultáció mind a hat kérdésében elsöprő többség, 99 százalék erősítette meg a kormány álláspontját, amelynek lényege az ország szuverenitásának védelme - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

2017. 06. 26.

A Jobbik eladta a lelkét a hatalomért és a pénzért Simicska Lajosnak - reagált a Fidesz Jakab Péternek, az ellenzéki párt szóvivőjének hétfői kijelentéseire közleményben.

2017. 06. 26.

Az MSZP fővárosi képviselője szerint a lehető legrövidebb időn belül garantálni kell a balesetmentes és biztonságos közlekedést a 3-as metrón.

2017. 06. 26.

A Fidesz szerint viccnek is rossz, hogy azok beszélnek antikorrupcióról, akik szétlopták az országot - a kormánypárt a Demokratikus Koalíció alelnökének hétfői nyilatkozatára reagált így.   

2017. 06. 26.

Soros György büszke rá, hogy több mint egymilliárd dollárt fektet az orosz tudományos életbe. Másfél évtizedig nagyvonalú filantrópként ünnepelteti magát Moszkvában. A valóság azonban keserű: a Soros által támogatott egyetemek professzorainak 80 százaléka Nyugaton köt ki. Az általa kiadott több mint 200 tankönyvvel totális agymosásra tett kísérletet.

2017. 06. 26.

A Jobbik szerint nincs még egy olyan kétszínű párt, mint a Fidesz, mert miközben plakátokon hirdetik, hogy meg kell állítani Brüsszelt, politikusaik és hozzátartozóik millió szám teszik zsebre az uniós forrásokat.

2017. 06. 26.

Amikor a Bloomsbury könyvkiadó 1997. június 26-án piacra dobta egy teljesen ismeretlen angol írónő, bizonyos Joanne Rowling kötetét, amely a Harry Potter és a bölcsek köve címet viselte, a cég nem fűzött vérmes reményeket a várható sikerhez: az első kiadásból mindössze 500 példányt nyomtatott.

2017. 06. 26.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a 15. Antik RC Repülőmodellező Európa-bajnokságot Nyitrán.

2017. 06. 26.

Az erdélyi magyar közösség aktuális problémáiról, kihívásairól tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke hétfő délelőtt az Országházban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.

2017. 06. 26.

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége is osztja a magyar civil törvénnyel kapcsolatos „komoly” aggályokat - mondta Michael O'Flaherty, a szervezet igazgatója az Euractiv brüsszeli hírportálnak adott hétfői interjújában.

2017. 06. 26.

Antikorrupciós törvénycsomagot és független igazságszolgáltatást ígért kormányváltás esetére a Demokratikus Koalíció alelnöke.

2017. 06. 26.

Kormányzati lépéseket sürget az LMP a klímaváltozás okozta szélsőséges időjárás miatt. Frakcióvezető-helyettesük a többi közt erdőtelepítést és környezetkímélő mezőgazdasági termelést javasolt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

2017. 06. 26.

A Duna fontos közlekedési útvonala lesz a vizes világbajnokságnak, a Mahart Passnave Kft. és a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. együttműködési megállapodása értelmében hajókkal szállítják a verseny helyszíneire a nézőket - mondta Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára sajtótájékoztatót hétfőn, Budapesten.

2017. 06. 26.

A Fidesz választ vár a szocialistáktól arra, hogy használták-e pártmunkára azokat a diákokat, akiket a költségvetési csalás miatt őrizetbe vett Czeglédy Csaba szocialista politikus cége közvetített ki.

2017. 06. 26.

A Csongrád megyei Hódmezővásárhelyen indulhat elsőként a panelház-visszabontási program, amely országos mintává is válhat. Miért merült fel a házgyári épületek fölső szintjeinek visszabontása, illetve az alsóbb szinteken a lakások összenyitása, és hogyan képzeli el a kormány ennek megvalósítását?

2017. 06. 26.

Több mint 800 zarándokkal elindult Budapestről Lengyelországba, a magyar pálosok által alapított czestochowai Mária-kegyhelyre a Fekete Madonna zarándokvonat hétfő reggel.

2017. 06. 25.

Fucsovics Márton nyerte meg a 127 ezer euró (39 millió forint) összdíjazású füvespályás férfi tenisztornát az észak-angliai Ilkleyben.

2017. 06. 25.

Az Angela Merkel német kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetségnek nem fontos az európai érdekek védelme - jelentette ki Martin Schulz, a német szociáldemokraták (SPD) elnöke, kancellárjelöltje pártja vasárnapi dortmundi kongresszusán.

2017. 06. 25.

Ukrán katonák semlegesítettek egy szakadár diverziós felderítő csoportot a Donyec-medencei konfliktusövezetben, az összecsapásban a támadók közül kettőt megöltek, köztük egy orosz állampolgárt, négyet fogságba ejtettek, köztük szintén egy orosz állampolgárt - közölte vasárnap a kijevi hadműveleti parancsnokság.

2017. 06. 25.

Kilencven százalékos technikai készültségi szinten áll a 25. Telekom VOLT fesztivál, amely hétfőn tíz órakor nyitja meg kapuit, és amelyre több mint százötvenezer vendéget várnak - mondta Fülöp Zoltán, a rendezvény egyik főszervezője a vasárnap délelőtt tartott helyszíni bejáráson a Lővér kempingben az MTI-nek.

2017. 06. 25.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-7-re legyőzte Spanyolországot Athénban a Szamarcidisz Kupa zárónapján, ezzel veretlenül nyerte meg a felkészülési tornát.

2017. 06. 25.

Budai Gyula szerint mára egyértelművé vált, hogy a baloldal szembemegy az emberek akaratával, amikor a migráció kérdésében „kész átadni Brüsszelnek az irányítást, kész lebontani a kerítést és végrehajtani az unió által meghatározott kvótát”. A fideszes országgyűlési képviselő erről vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján beszélt.

2017. 06. 25.

A Jobbik továbbra is titkolja az áprilisban indult kormányellenes plakátkampány költségeit. A darabszámokat ugyan nyilvánosságra hozta, de a költségekről mélyen hallgat. Az ellenzéki párt kampányfinanszírozásának átláthatatlansága nemcsak a költségvetési csalás, de a tiltott kampány-, illetve pártfinanszírozás gyanúját is fölveti.

2017. 06. 25.

Bár az eredeti tervezethez képest megengedőbb lett a civiltörvény, az árnyékállamot építő balliberális jogvédő szervezetek nyílt jogsértésre készülnek, megtagadva az új előírások betartását. Ezzel a népakaratot semmibe vevő politikai szereplőként lépnek föl, és erodálják a jogállamot.

2017. 06. 25.

Mintegy harminc neves pincészet boraival, gasztronómiai újdonságaival, koncertekkel és különleges jelmezes futóversennyel várják a hetedik Rozé Fesztivál vendégeit július 14-15-én Villányban.

2017. 06. 25.

A visegrádi országok együttműködése az unión belül a legszorosabb és leghatékonyabb, és mára világszerte branddé vált - nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának.

2017. 06. 25.

A CSOK, vagyis a Családi Otthonteremtési Kedvezmény mozaikszava lett az év szava - ezt A Magyar Nyelv Múzeumában jelentették be szombaton este a Sátoraljaújhelyhez tartozó Széphalmon, a Múzeumok éjszakája helyi programjai keretében.

2017. 06. 25.

Harminckilenc fok volt a legmagasabb mért hőmérséklet Olaszországban szombaton, miközben a vízhiány okozta szárazság már az itáliai termőterület kétharmadát sújtja.

2017. 06. 25.

Szent Lászlóról szóló kiállítás nyílt a Múzeumok éjszakáján a veszprémi Szent Imre piarista és helyőrségi templomban szombaton a Szent László-emlékévhez kapcsolódóan.

2017. 06. 25.

A holokauszt áldozataira emlékeznek a deportálások 73. évfordulója alkalmából több városban vasárnap.

2017. 06. 25.

Wunder Judit Kötelék című rövidfilmje kapta a 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) nagydíját, amelyet szombaton este a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban adtak át.

2017. 06. 25.

Három számban avattak magyar győztest a hagyományos római nemzetközi úszóviadalon, a Sette Collin (Hét Domb) szombaton: Kapás Boglárka 800 méter gyorson, Kenderesi Tamás 200 méter pillangón, Verrasztó Dávid pedig 400 méter vegyesen nyert a második versenynapon.

2017. 06. 24.

Fekete-Győr András videóüzenetben szólított fel mindenkit, menjen a Momentummal a Pride-ra, mert amit a kormány a családról gondol, „idejétmúlt, múlt századi és kirekesztő”.