Jelenlegi hely

Hírek

2018. 02. 25.

Két terrortámadást hiúsítottak meg az év eleje óta Franciaországban: az egyiket egy nagy sportlétesítmény, a másikat pedig katonák ellen tervezték elkövetni - mondta vasárnap Gérard Collomb belügyminiszter.

2018. 02. 25.

Az MSZP-Párbeszéd kormányra kerülése esetén meghallgatná a pedagógusok, diákok és szülők oktatási követeléseit - mondta Karácsony Gergely, az ellenzéki pártszövetség miniszterelnök-jelöltje vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

2018. 02. 25.

A korrupciós gépezet helytartóinak nevezte a Fidesz egyéni országgyűlési képviselőit Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, aki szerint a kormánypártok politikusai nem a helyiek érdekeit képviselik, hanem épp fordítva, a pártjukat képviselik a körzetükben.

2018. 02. 25.

Két év alatt megduplázódott és meghaladta a félmilliót Németországban a gáz- és riasztófegyver tartásához szükséges engedélyek száma - írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című vasárnapi német lap.

2018. 02. 25.

Bekerülhet a következő német szövetségi kormányba Angela Merkel kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) legfőbb párton belüli ellenlábasa, a CDU konzervatív irányzatát és fiatal nemzedékét képviselő Jens Spahn - jelentette vasárnap több német lap.

2018. 02. 25.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint nagyon sokféle áldozatról kell megemlékeznünk a kommunista diktatúra emléknapján.

2018. 02. 25.

Minden totalitárius diktatúra rombol, elkerülésének biztosítéka a kereszténység és a demokrácia, amely a kommunistákkal ellentétben az élet tiszteletét képviseli - írta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából.

2018. 02. 25.

A katolikus iskolák javára gyűjtenek ma országszerte az egyház templomaiban.
 

2018. 02. 25.

Öt arany-, egy ezüst- és négy bronzérmet szereztek a magyarok az egri uszonyosúszó-világkupa első, szombati versenynapján.  
 

2018. 02. 25.

Az AWS és a Viszlát nyár című szám nyerte A Dal 2018 című show-műsort szombaton Budapesten.
 

2018. 02. 25.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) választmánya szombati beregszászi ülésén nyilatkozatot fogadott el, amelyben felháborítónak nevezi és elítéli a magyarországi ellenzéki pártok által indított "gyűlöletkampányt, melynek kereszttüzébe a határon túli magyarok kerültek".
 

2018. 02. 25.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint a régi, egykor liberális, aztán polgári Fideszből semmi nem maradt, egy kommunista párt lett.
 

2018. 02. 25.

Jean-Philippe Rameau A gáláns indiák című darabjával veszi kezdetét kedden a Régizene Fesztivál a Müpában, ahol március 11-ig nem mindennapi koncerteket hallhat a közönség a 17-18. század zenés színpadának világából.
 

2018. 02. 25.

Márton Anita a súlylökés mellett a diszkoszvetést is megnyerte szombaton az atlétikai téli dobó országos bajnokságon.
 

2018. 02. 24.

Nagy Britannia kilépése az unióból rengeteg kérdést vet fel, ezek általában a gazdasággal kapcsolatosak, a biztonságra viszonylag kevesebb figyelem irányul, holott a Brexit az unió védelem- és biztonságpolitikáját is befolyásolja, de hogy mennyiben, arról Nagy-Britannia budapesti nagykövetét kérdezték a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában.

2018. 02. 24.

Németország sokak fejében a jólét, a gazdagság, a szociális biztonság szinonimája, ezért Magyarországon ma is sokan szívesen cserélnének a német polgárok életszínvonalával. Ám ennek vége, a kerítésből elfogyott a kolbász: egyre többet hallani a leszakadó középosztályról, az elszegényedő rétegekről és a nyomorgó nyugdíjasokról.

2018. 02. 24.

A szocialisták 2013 óta rendszeresen támadják a rezsicsökkentést, és ha rajtuk múlna, eltörölnék - közölte a Fidesz-frakció szombaton az MTI-vel.

2018. 02. 24.

Az Origo szombaton megjelent cikkében azt írta: akasztással fenyegette meg Zsigó Róbertet, a Fidesz bajai országgyűlési képviselőjét Üveges Tibor, a Jobbik bajai elnöke.

2018. 02. 24.

Szeretjük Magyarországot, szeretjük a kultúránkat, ezért szeretjük a lovainkat is - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, a felújított Nemzeti Lovarda átadásán.

2018. 02. 24.

Másfélszer többen szimpatizálnak a kormánypártokkal (a teljes felnőtt népesség körében 40 százalék), mint az ellenzékkel együtt - olvasható a Nézőpont Intézet legfrissebb, a Magyar Idők számára készült kutatásában, amelynek részleteit szombaton közölték az MTI-vel.

2018. 02. 24.

A külgazdasági és külügyminiszter hivatalosan is tiltakozott levélben az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjénél, Federica Mogherininél, amiért az ENSZ globális migrációs csomagjáról folytatott tárgyalásokon közös uniós álláspontként adtak elő egy olyat, amelyről nincs konszenzus a 28 tagállam között.

2018. 02. 24.

Azt eddig is tudták, hogy a "Soros-szervezetek" szervezik a migrációt, de már bizonyíték is van arra, hogy a törvények kijátszására tanítják be őket - közölte a Fidesz frakciószóvivője szombaton újságírókkal.

2018. 02. 24.

Csaknem három évtizednek kellett eltelnie, hogy játékfilm állítson emléket a szovjet kényszermunkatáborokba hurcolt sok százezer, életét, méltóságát, reményeit vesztő magyar áldozatnak. Az Örök tél című megrázó alkotást február 25-én, a kommunista áldozatok emléknapján este kilenc órától vetíti a Duna Televízió.

2018. 02. 24.

A TivoliVredenburg nevű utrechti zenei központ ezentúl nem szervez cowboyos-indiános gyerekzsúrokat. A döntés azután született meg, hogy aktivisták rasszistának bélyegezték a rendezvényt - adta hírül a holland közszolgálati média honlapja.
 

2018. 02. 24.

Becslésünk szerint körülbelül kétezer rendszerváltó gyűlt össze péntek este a budapesti Deák Ferenc téren a Független Diákparlament Váltsunk rendszert közösen az oktatásban címmel meghirdetett rendezvényén.

2018. 02. 24.

Egy 68 éves, horvát származású nőt pszichológushoz küldtek, amikor másik szobába szeretett volna kerülni, mert muszlim szobatársa imádkozásai miatt nem tudott aludni - olvastuk az osztrák Wochenblick honlapján.
 

2018. 02. 24.

Csaknem 12 ezren vetették fel magukat a külképviseleti névjegyzékbe, várhatóan minden korábbinál többen jelentkeznek majd külképviseleti szavazásra - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke szombaton az MTI-nek.

2018. 02. 24.

A Kossuth Lajos téren tartják idén a március 15-ei állami ünnepséget, amelyen beszédet mond a miniszterelnök - jelentette be a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton a Facebook-oldalán.

2018. 02. 24.

Legalizálnák az illegális bevándorlást, a migránsokat pedig letelepítenék a nyugati politikusok - mondta Deák Dániel politológus, a Figyelő főmunkatársa szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

2018. 02. 24.

Országjáró körútra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus missziós keresztjét. A keresztet Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek áldja meg és indítja útjára szombat délután az esztergomi bazilikából - tájékoztatta Tóth János Csaba, a főegyházmegye sajtóreferense az MTI-t.

2018. 02. 24.

Az elmúlt hetekben nagy visszhangot váltott ki annak a szíria migránsnak a története, aki két feleségével és hat gyermekével él a németországi Schleswig-Holstein tartományban.
 

2018. 02. 24.

Diplomáciai háború robbant ki Izrael és Lengyelország között, miután a varsói parlament elfogadta a törvényt, amely büntetheti, ha valaki Lengyelországot is felelőssé teszi a náci Németország által elkövetett bűnökért. A jövőben pénzbüntetéssel és akár három év szabadságvesztéssel is sújtható, aki „lengyel haláltáborokról” beszél. Izrael holokauszttagadásnak és a múlt elferdítésének minősítette a döntést.

2018. 02. 24.

A brit lóversenyeket felügyelő hatóság, a British Horseracing Authority (BHA) vezetője, Nick Rust szerint meg kell vizsgálniuk, mennyire létezik a szakmán belül a mássággal szembeni előítélet.
 

2018. 02. 24.

A Brexit atyjaként is emlegetett Nigel Farage, a UKIP korábbi vezetője tegnap felszólalt a legnagyobb amerikai konzervatív konferencián, a CPAC-en (Conservative Political Action Conference).
 

2018. 02. 23.

Magyarországnak nincs kormánya, a kormánynak csak alternatívája van - jelentette ki az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje pénteken Debrecenben. 
 

2018. 02. 23.

Akkor is emlékeznünk kell a kommunizmus tetteire, ha az fáj; ezzel nemcsak nemet mondunk a rémuralomra, de tisztelgünk is az áldozatok előtt - hangoztatta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a II. és III. kerület fideszes országgyűlési képviselője a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából pénteken Óbudán rendezett megemlékezésen.
 

2018. 02. 23.

A Fidesz szerint gátlástalanul visszaél a joggal az MSZP és a DK politikusa, Czeglédy Csaba, aki a 6 milliárdos áfacsalás miatti előzetes letartóztatásból úgy akar szabadulni, hogy jelölteti magát a választáson.
 

2018. 02. 23.

Az LMP első útja kormányon Moszkvába vezet majd, hogy kiléptessék az országot a paksi bővítést megalapozó Orbán-Putyin paktumból, második útjuk pedig Brüsszelbe, hogy elérjék az unió vezetőinél az országunk számára hátrányos kétsebességes Európa víziójának elvetését.
 

2018. 02. 23.

Nyilvántartásba vette az első országos listát az áprilisi országgyűlési választásra pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság; az MSZP-Párbeszéd közös listáját Karácsony Gergely vezeti.
 

2018. 02. 23.

Hegedűs Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltjét támogatja a hódmezővásárhelyi közgyűlés többsége a vasárnapi időközi polgármester-választáson.
 

2018. 02. 23.

Nincs egyetértés a tagállami vezetők között azon német javaslatokat illetően, amelyek értelmében az uniós támogatások elosztásában a szolidaritási és a jogállamisági elvek betartásának is tükröződnie kellene - derült ki az uniós állam- és kormányfők pénteki brüsszeli találkozója előtt elhangzott nyilatkozatokból.
 

2018. 02. 23.

Áder János köztársasági elnök levélben gratulált a phjongcshangi téli olimpián aranyérmet szerzett férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltónak pénteken.
 

2018. 02. 23.

Eljött az ideje, hogy érdemi tárgyalások kezdődjenek a határvédelemre fordított pénzekről, ugyanis Magyarország több mint egymilliárd eurót költött az európai határok megvédésére. Ezzel "nemcsak magunkat, hanem Európát is védjük" - mondta a Brüsszelben a Facebookra feltöltött videoüzenetében Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.

2018. 02. 23.

A Demokratikus Koalíció azt ígéri, hogy kormányra kerülése esetén minden háztartás számára ingyenessé tesz havi két köbméter vizet, 15-20 köbméternyi gázt és 50 kilowattórányi áramot.
 

2018. 02. 23.

Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja adta át az aranyérmeket a rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres váltószámában győztes magyar csapat tagjainak, Burján Csabának, Knoch Viktornak, Liu Shaoangnak és Liu Shaolin Sándornak a phjongcshangi játékok pénteki medálceremóniáján.
 

2018. 02. 23.

Független jelöltként nyilvántartásba vette a több mint hatmilliárd forintos költségvetési csalás gyanújával előzetes letartóztatásban lévő, az országgyűlési választáson indulni kívánó Czeglédy Csabát a Vas megye 1-es számú, szombathelyi székhelyű választókerületének választási bizottsága pénteken.
 

2018. 02. 23.

Aggodalmat okoz az Európai Bizottságban Lengyelország és Magyarország a menekültelosztási kvótával és a jogállamisággal kapcsolatban - mondta Günther Oettinger német uniós biztos egy pénteki lapinterjúban.
 

2018. 02. 23.

A Magyar Demokrata Hetilap külpolitikai újságírója, Sayfo Omar csütörtöki könyvbemutatóján jártunk, az erzsébetvárosi Szimpla Kávézóban. Az Allah tágas földje című regény vészjósló disztópia Európa nem is túl távoli jövőjéről.

2018. 02. 23.

Vörös kód riasztást adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombat déltől a várható extrém hideg miatt. 
    

2018. 02. 23.

Katasztrófa sújtotta területté nyilvánították a dél-afrikai hatóságok az ország egészét, miután Fokváros és környéke hamarosan kifogy az édesvízből. A négymillió lakosú városban április közepére várják a Day Zerót, azaz a „nulladik napot”, amikor elzárják a csapokat. Három év alatt Fokváros már a második milliós nagyváros, amelyik víz nélkül marad. És a helyzet egyre csak romlik.

2018. 02. 23.

Háromnapos rendezvénysorozattal ünneplik az 575 éve született Mátyás királyt Kolozsváron - mondta el Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában. 
 

2018. 02. 23.

Milos Zeman cseh államfő bejelentette, hogy nem kívánja semmiféle határidőkkel megkötni Andrej Babis ügyvezető miniszterelnök kezét az új kormány létrehozásáról folyó tárgyalásokon. 
 

2018. 02. 23.

JTA

Wayne LaPierre, az Egyesült Államok egyik legnagyobb lobbiszervezetének, a National Rifle Associationnek (NRA), azaz a fegyverlobbisták csúcsszervezetének ügyvezető alelnöke konzervatív politikusok egy tegnap tartott konferenciáján kijelentette, hogy három liberális filantróp használja fel a pénzét az Egyesült Államok szocialista átvételére. 
 

2018. 02. 23.

Nem lehet egy működésképtelen, erőltetett rendszerhez, a menekültkvóta teljesítéséhez kötni az európai uniós támogatások kifizetését - jelentette ki a Századvég elemzője az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
 

2018. 02. 23.

Az orosz Alina Zagitova nyerte a műkorcsolyázók női versenyét a phjongcshangi téli olimpia pénteki napján, Tóth Ivett a 23. helyen végzett.
 

2018. 02. 23.

Az országgyűlési választáson induló jelöltek és jelölőszervezetek csak a választási irodák által kiadott íveken gyűjthetik az ajánlásokat. Négy éve 38 ezer ajánlóívet nem vittek vissza a jelöltek és jelölőszervezetek, és emiatt 1,9 milliárd forintra büntették őket.
 

2018. 02. 23.

Az amerikai bevándorlási hivatal (USCIS) csütörtök este nyilvánosságra hozta új alapokmányát, amelyből kihagyta azt a passzust, miszerint az Egyesült Államok a bevándorlók országa. 
 

2018. 02. 23.

Színes programokkal ünnepelték meg csütörtökön az első Magyar Parasport Napját, az eseménysorozat zárásaként gálavacsorát tartottak a Magyar Paralimpiai Bizottság megalapításának huszadik évfordulója alkalmából. 
 

2018. 02. 22.

Papírpénzutánzattal dobálták meg Vona Gábort, a Jobbik elnökét csütörtök este pártjának szombathelyi kampányrendezvényén - értesült az MTI helyszíni forrásokból.

2018. 02. 22.

Versenyképes a magyar autóipar, ezt igazolja, hogy termelésének 91,8 százalékát külföldön értékesíti - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.