Jelenlegi hely

Hírek

2017. 09. 21.

Tizenöt évnyi börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a 30 éves, mauritiusi migránst, aki megerőszakolt egy hatéves kislányt, és több gyermeket az interneten keresztül zaklatott - írja a brit Birmingham Mail.

2017. 09. 21.

Lengyelország tradicionálisan konzervatív, nacionalista kormánya soha nem látott támogatottságot élvez annak ellenére, hogy a nemzetközi sajtó a külföldi szerevezetek által pénzelt kormányellenes tüntetésektől hangos - olvasható a Breitbart London cikkében.

2017. 09. 21.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint azért fordultak a magyar emberekhez és kezdeményezték a nemzeti konzultációt, mert a következő időszakban komoly viták várhatók az Európai Unió "erőszakos, agresszív fellépése" miatt, és ebben a küzdelemben a kormánypártok nem számíthatnak az ellenzékre.

2017. 09. 21.

Magyarország és Európa is a migránsok inváziója alatt áll, létünkben vagyunk fenyegetve - mondta Semjén Zsolt a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége országjáró kerekasztal-beszélgetésének sajószentpéteri állomása előtt tartott sajtótájékoztatón.

2017. 09. 21.

A népmese két megjelenési módjának - a rögtönözve elmondott és a nyomtatásban megjelent változatainak - közös vonásaira és különbségeire irányítja rá a figyelmet a XIII. Országos népmese-konferencia, amelyet pénteken Pécsett, szombaton pedig a horvátországi Eszéken rendeznek meg a magyar népmese napjához kapcsolódva.

2017. 09. 21.

Kilenc újabb, a korrupció visszaszorítását célzó népszavazási kezdeményezést nyújtott be tegnap Vágó Gábor, a Korrupcióellenes Szövetség titkára. 

2017. 09. 21.

Szabó Magda születésének közelgő századik évfordulója alkalmából emlékkiállítást nyitottak meg Debrecenben, a Méliusz Juhász Péter megyei könyvtárban.

2017. 09. 20.

Szeptember 21-től 30-ig tart a budapesti Művész moziban a Szemrevaló/Sehenswert Filmfesztivál.

2017. 09. 20.

LE MONDE

Ezzel a címmel ír a Le Monde mai száma Sorosról, az AFP francia hírügynökségre hivatkozva.

2017. 09. 20.

A népességszámot érintő modellszámítások szerint a migrációs nyomás növekedésével a század végére gyökeresen változhat meg Nyugat-Európa demográfiai arculata. Miközben a jóslatok a kontinens lélekszámának hosszú távú csökkenéséről szólnak, a liberális demokráciákat soha nem látott mértékben özönlik majd el a bevándorlók.

2017. 09. 20.

A vizsgálatok rendszerességének és rutinjellegének hangsúlyozásával kívánta tompítani az uniós strukturális alapok felhasználásának ellenőrzésére tett látogatások „szenzáció jellegét” az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Szakbizottságának vezetője.

2017. 09. 20.

Az önkormányzatiság visszaállítását ígérte kormányváltás esetére az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerdán Balatonszemesen.

2017. 09. 20.

Az MSZP szerint Tarlós István főpolgármester azért nem támogat egy a Római-part árvízvédelméről szóló népszavazást, mert fél az emberek véleményétől.

2017. 09. 20.

A nagyvárosokat nevezte meg a vidék fejlesztésének lehetséges motorjaként szerdai budapesti bizottsági meghallgatásán Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszteri poszt várományosa. A fideszes politikust az Országgyűlés gazdasági bizottsága a kormánypárti képviselők kilenc szavazatával, az MSZP és a Jobbik egy-egy elutasító voksa ellenében alkalmasnak találta a poszt betöltésére.

2017. 09. 20.

Szabályosabb és eredményesebb az európai uniós pénzek felhasználása Magyarországon, mint a korábbi, 2007-2013 közötti támogatási időszakban volt, ezt közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának Magyarországon tartózkodó delegációjával szerdán - tájékoztatta az ÁSZ az MTI.

2017. 09. 20.

A Magyar Liberális Párt ügyvivői testülete úgy döntött, hogy a párt támogatja a szocialista Botka László által meghirdetett programalkotási és együttműködési folyamatot - közölte a pártelnök a szervezet szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

2017. 09. 20.

Tarlós István a népszavazás lehetőségét hajlandó felvetni a Fővárosi Közgyűlésben a római-parti védmű ügyében, de az álláspontján nem változtat.

2017. 09. 20.

Gyurcsány Ferenc büszkén jelentette be Facebook-oldalán, hogy megállapodásra jutottak az ellenzéki pártok.

2017. 09. 20.

A minőségi pálinkakóstolásról tart kurzust a Pálinka Nemzeti Tanács az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár helyszínén e hét vasárnapjáig. A rendezvényen azt is megtudhatjuk, miről ismerjük fel a pálinkahibákat, mikor mondjuk mindenképpen nemet egy-egy kerítésszaggató párlatra.

2017. 09. 20.

NEWS.AZ

Az azeri hírügynökség rövidhíre azzal kezdődik, hogy különféle politikusokat, szakértőket, különböző területen dolgozó befolyásos embereket vesznek célba és vizsgálnak „korrupció” miatt egy olyan „piszkos kampány” eredményeként, amelyet a nyugati média vezet Azerbajdzsán ellen.

2017. 09. 20.

Az egészségügyet korábban jellemző romló tendenciákat az elmúlt hét évben sikerült megfordítani, bár még sok teendő van hátra - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára szerdán Balatonfüreden.

2017. 09. 20.

Múlt hét pénteki, Szanyi Tiborral készített emlékezetes interjúja után bejelentette felmondását Demcsák Zsuzsa.

2017. 09. 20.

Ötpontos javaslatcsomagot terjeszt az Országgyűlés elé az LMP a nyugdíjasok helyzetének javítása érdekében - számolt be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezető-helyettese.

2017. 09. 20.

Szeptember 23-án, szombaton az első filmes Vékás Csaba Hetedik alabárdos című mozijának közönségtalálkozóval egybekötött bemutatója lesz az Uránia Filmszínházban, amit szeptember 25-én Mészáros Márta új filmje, az Aurora Borealis vetítése követ, a rendező személyes jelenlétében.

2017. 09. 20.

Tíz opera és azok ismétlései a New York-i Metropolitanból, tíz londoni és három moszkvai színházi előadás, nyolc Bolsoj-balett és nyolc lenyűgöző képzőművészeti filmfeldolgozás – összesen harminckilenc társművészeti alkotás szerepel az Uránia Nemzeti Filmszínház mozivásznán a 2017–18-as évadban.

2017. 09. 20.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint a magyar gazdaság számára a skandináv országok gazdasági modellje lehet a példa, ezek az országok a munka- és a tőkeintenzív gazdaság után a tudásintenzív gazdaság irányába haladnak.

2017. 09. 20.

Magyarország üdvözli az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) döntését, amellyel elfogadták a magyar kormány fellebbezését azon két bangladesi menedékkérő ügyében, akiket a testület elsőfokú ítélete szerint 2015 őszén jogellenesen tartottak fogva, majd küldtek vissza Szerbiába - közölte Völner Pál igazságügyi államtitkár az MTI-nek telefonon adott szerdai interjújában.

2017. 09. 20.

2010-hez képest megduplázódott a kiadott építési engedélyek száma

A harmadik Orbán-kormány intézkedéseinek köszönhetően a családok jelentős állami támogatást vehetnek igénybe használt és új lakások vásárlására, önálló lakás vagy ház építésére. Ez hozzásegíti a fiatalokat, hogy túlzott eladósodás nélkül saját otthont teremtsenek maguknak.

2017. 09. 20.

Ma már túlzott eladósodás nélkül is saját lakáshoz juthatnak a családok

Ma már biztosra vehető, ha nincs 2010-ben kormányváltás, annak beláthatatlan következményei lettek volna a devizahitel-csapdában vergődőkre nézve. A kabinet az elmúlt években mindent megtett, hogy megmentse a bajbajutottakat.

2017. 09. 20.

Segítség a gyermekeseknek és a kisvállalkozásoknak

2010 óta Magyarország egyedülálló, a családoknak és hazai vállalkozásoknak kedvező adórendszert vezetett be. A családi kedvezmények révén a gyermeket nevelők adóterhe az egyik legalacsonyabb az EU-ban, a vállalkozások versenyképességén pedig a legalacsonyabb társasági adó és a társadalombiztosítási járulékok mérséklése javít.

2017. 09. 20.

Máris érezhető a családbarát intézkedések pozitív hatása

Magyarország a negyven éve tartó demográfiai télre rugalmas és széles körű családtámogatási rendszer kiépítésével válaszol. Kardosné Gyurkó Katalint, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökét arról kérdeztük, növekszik-e az intézkedések hatására a gyermekvállalási kedv.

– A hároméves gyes 2010-es visszaállítása még nem hozott születésszám-emelkedést. A munkavállalást megkönnyítő gyed extra 2014-es bevezetése osztatlan sikert aratott a családok körében.

2017. 09. 20.

Modernizáció a nemzeti érdekek mentén

Az elmúlt negyedszázad legnagyobb haderőfejlesztésébe kezdett bele idén a Magyar Honvédség, miközben folyamatosan nő a honvédelmi költségvetés, 2024-re eléri majd a GDP legalább két százalékát. A tavaly bevezetett életpályamodellnek köszönhetően egyre többen választják a katonai hivatást, és jó úton halad az utánpótlás nevelése is.

2017. 09. 20.

Áder János köztársasági elnök a New Yorkban helyi idő szerint kedden megtartott klímavédelmi tanácskozáson azt javasolta António Guterres ENSZ-főtitkárnak, hogy világszerte bővítsék a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó kezdeményezésben részt vevő városok, tartományok, szövetségi államok körét.

2017. 09. 20.

A magyar külpolitika kőkeményen kiáll a magyar érdekekért és a határon túl élő magyarok érdekeiért - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek.

2017. 09. 19.

Elfogadta a magyar kormány fellebbezését az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) azon két menedékkérő ügyében, akiket a testület elsőfokon hozott ítélete szerint jogellenesen tartottak fogva 2015 őszen a röszkei tranzitzónában, majd küldtek vissza Szerbiába.

2017. 09. 19.

Sok vád ér bennünket, de azt állítani, hogy mi nem az uniós jog talaján állunk, egyszerűen hazugság – mondta a Demokratának az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Völner Pál az elvesztett kvótaper következményeiről, a kettős mércéről, az újabb nemzeti konzultációról, valamint a kárpátaljai magyarokat hátrányosan érintő új ukrán oktatási törvényről is beszélt.

2017. 09. 19.

Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető szerint George Soros nem hajlandó betartani a magyar törvényeket.

2017. 09. 19.

Minden világversenyről éremmel, csúcsokat döntve tértek haza idén a magyar atléták, s ezzel Gyulai Miklós elnök szerint a hazai szövetség (MASZ) minden előzetes várakozását felülmúlva szerepeltek.

2017. 09. 19.

Ha a szocialisták és Gyurcsány Ferenc továbbra is közösséget vállalnak az adócsalás miatt előzetes letartóztatásba helyezett Czeglédy Csabával, akkor itt az ideje, hogy kifizessék a bizalmasuk által megkárosított diákokat - mondta Falusi Vajk, a Fidelitas országos alelnöke budapesti sajttájékoztatóján.

2017. 09. 19.

Továbbra sem lesz Szlovákiában állami ünnep Csehszlovákia létrehozásának napja, az ellenzéki liberálisok erre vonatkozó javaslatát a pozsonyi törvényhozás elutasította.

2017. 09. 19.

Egységesen 12 évre emelkedik a korrupciós bűncselekmények elévülési ideje - döntött a Büntető törvénykönyv módosításával a parlament.

2017. 09. 19.

Két ember kivételével eltűnt szállásáról valamennyi menedékkérő, akikre a német-lengyel határ térségében bukkantak rá a hétvégén egy kamionban - jelentették német hírportálok.

2017. 09. 19.

A kormány arról döntött, hogy októbertől kamatmentes lesz a Diákhitel2, a Diákhitel1 esetében felvehető maximális összeget pedig havi 70 ezer forintra emelik - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára Budapesten, sajtótájékoztatón.

2017. 09. 19.

Tizennégymilliárd forintból fejlesztik a sürgősségi és baleseti gyermekellátást az országban - jelentette be az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatón, Budapesten.

2017. 09. 19.

Berki Krisztián vállsérülése miatt nem indul az október 2. és 8. között Montrealban sorra kerülő torna-világbajnokságon.

2017. 09. 19.

Magyarország az ENSZ-hez fordul az ukrán oktatási törvény módosítása miatt, mert Ukrajna döntése a világszervezet kisebbségi szabályait is sérti - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.

2017. 09. 19.

Két afgán menedékkérő erőszakolt meg egy 16 éves lányt München közelében - írja a Spiegel Online.

2017. 09. 19.

A múlt pénteken a londoni metróban elkövetett robbantás miatt másodikként őrizetbe vett férfi egy szíria migráns - írja a Breitbart London a brit The Times értesüléseire hivatkozva.

2017. 09. 19.

A tavalyi 2,8 millió hektoliterhez hasonló mennyiségű, de kiemelkedő minőségű bortermés várható az idén Magyarországon - mondta a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borászati feladatokért felelős miniszteri biztosa az MTI-nek.

2017. 09. 19.

A "Soros-terv" nagyon rossz terv és sok kárt okozhat az emberiségnek, de ezt sokan nem látják, illetve nem akarják látni - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna műsorában.

2017. 09. 19.

Budapesti járatokat is töröl a Ryanair október végéig, derült ki az ír légitársaság által hétfőn közzétett listából.

2017. 09. 19.

Felfüggesztették az oktatást az északkelet-franciaországi Reims egyetemén, miután a hallgatók képviselete migránsokat költöztetett be a campusra. Az intézkedés mintegy 8 ezer diákot érint, az egyetem vezetősége közigazgatási bírósághoz fordult.

2017. 09. 18.

BREITBART

Szó szerint ez a jobboldali Breitbart cikk összefoglalója:

„Egy friss jelentés számol be azon sokkoló mértékű pénzösszegről, amelyet a W.K. Kellogg Alapítvány juttatott el a baloldali, szocialista szervezeteknek Clintonékkal és az Amerika-ellenes George Soros milliárdossal együtt”.

2017. 09. 18.

Megkezdődött hétfőn az Eiffel-torony biztonságának megerősítését szolgáló golyóálló üvegfal építése a leglátogatottabb francia turistalátványosság körül.

2017. 09. 18.

A Jobbik lehetővé tenné az elektronikus szavazást 2022-től - közölte Vona Gábor pártelnök hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

2017. 09. 18.

Alternatív Közép-Európában gondolkodik a Momentum más külföldi pártokkal közösen, hogy felváltsák a visegrádi négyek rendszerét.

2017. 09. 18.

Megbukott az Orbán-kormány! – harsogta örömittasan a balliberális média azután, hogy az Európai Bíróság elutasította Magyarország és Szlovákia keresetét, amelyet az ideiglenes kvótahatározat ügyében adott be a két állam. Ami az ítéletet illeti, bonyolult kérdésről van szó, amely akaratlanul is meglepő tényeket tárt fel az uniós mechanizmusok logikájáról, a brüsszeli elit jogérzékéről és a bírói függetlenségről. Kovács Istvánnal, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatójával beszélgettünk.

2017. 09. 18.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke elterelő hadműveletnek tartja a kormánypártok állásfoglalását, amely szerint támogatnának egy olyan törvényt, amely tizenkét évre növelné a korrupciós bűncselekmények elévülési idejét.

2017. 09. 18.

A miniszterelnök szerint Magyarország komoly kérdések, nehéz ügyek előtt áll, összefogásra, egységre és erőre volna szüksége.

2017. 09. 18.

Szeptember 19-én, kedden a Polgárok Háza (VIII., Visi Imre utca 6.) vetítik le a nagyközönség számára Stefka István Az üldözött Bethlen című dokumentumfilmjét.