Gazdaság

Az elmúlt másfél évtizedben nem volt ilyen alacsony az első négyhavi hiány

Kategória: 
Fotó: MTI, illusztráció

Az év első négy hónapjában 144,9 milliárd forint volt az államháztartás központi alrendszerének hiánya az egy évvel korábbi 609,8 milliárddal szemben - erősítette meg csütörtökön kiadott részletes jelentésében az előzetesen közölt adatot a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Az elmúlt másfél évtizedben nem volt ilyen alacsony az első négyhavi hiány, hangsúlyozta a jelentés.<--break->

Lázár: 100 milliárd forint támogatást kaphat az élelmiszeripar

Kategória: 

A szakmai egyeztetéseket követően 100 milliárd forint támogatást kaphat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) forrásaiból az élelmiszeripar; erről döntött szerdai ülésén a kormány - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Az adócsökkentés, otthonteremtés és gyarapodás költségvetése lesz a jövő évi büdzsé

Kategória: 
Fotó: MTI, Kovács Tamás

Az adócsökkentés, az otthonteremtés és a gyarapodás költségvetésének nevezte a jövő évi büdzsét Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden a Parlamentben, mielőtt Gulyás Gergelynek az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökének átnyújtotta a törvény tervezetét. Megjegyezte, a költségvetés biztosítja, hogy minden magyar ember léphessen egyet előre.

Oldalak