Jelenlegi hely

2016:47

Ausztria változást akar

Fotó: Hernádi Zsuzsa/Demokrata

Szimpóziumot tartottak Bécsben az Európát elárasztó tömeges migráció miatt. A rendezvény Norbert Hofer (FPÖ) köztársaságielnök-jelölt kampányának nyitánya volt. Az eseményen a jelölt mellett részt vett az FPÖ elnöke, Heinz-Christian Strache és az egykori cseh államfő, Václav Klaus. A rendezvényen ott jártak a Demokrata munkatársai is.

Randevú földön és égben

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

„Az én szobraim mindegyike az emberi testről szól” – mondta néhány éve Bencsik István. A nemrégiben, nyolcvanöt éves korában elhunyt szobrászművész időskori kollekciójában sincs ez másképp: a színes gipszkollekció egészen új megvilágításban jár körül egy gyönyörű női testet.

Hiszi a píszi

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Méregként hat a közéletben a politikai korrektség. Hazudj, tagadd le a valóságot, tégy úgy, mintha mindent másként látnál, mint amilyen valójában. Általánosan használt rövidítése két ártatlannak tűnő betű, a PC (píszi), amely korunk legkeményebb véleménydiktatúráját takarja. Fricz Tamás politológus úgy véli: Orbán Viktor már 2010-ben elkezdte a PC-világrend kritikáját, most pedig Donald Trump szeretné visszavenni Amerikát a világelittől.

Ellenzéki élet-halál tánc

Fotó: MTI, archív

Úgy tűnik, első körben Fodor Gáborékat akarják kilőni, majd jó eséllyel az LMP következhet a halállistán. Gyurcsány Ferenc és Bokros Lajos háborúja látszólag ugyan nem tetszik a térfél legerősebb pártjának, az MSZP-nek, a szocialisták mégsem lépnek fel határozottan. Ellenzéki helyzetkép.

Jóval kevesebb a terhességmegszakítás Magyarországon

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

–23%

Több mint kilencezerrel csökkent az utóbbi években a hazai abortuszok száma. A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy ez a szám még kisebb legyen, mondta Rétvári Bence államtitkár.