Jelenlegi hely

2016:49

Fókuszban a hazai vállalkozások

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Kódolva van egy érdekellentét: nekünk az a célunk, hogy tőkeerős és technológiailag fejlett magyar vállalkozásokat hozzunk lére, míg a nyugat-európai cégek azt szeretnék, hogy a támogatásokból Kelet-Európa minél több infrastruktúrát építsen, ami számukra megrendelést jelent – mondta a magyar kormány és a brüsszeli bizottság ismétlődő vitáiról Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese. Aki úgy véli: a baloldal végzetes legitimációs válságba került, és az uniós posztokba visszaszorulva próbálja érvényesíteni érdekeit.

Ukrajna közel van

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Ukrajna lehet a megoldás Európa munkaerőhiányára. Az Európai Unió részéről elsősorban politikai elhatározás kérdése, hogy megnyitja-e piacát a képzett, európai kultúrkörbe tartozó munkavállalók milliói előtt. Mivel már sokan felismerték a lehetőséget, lassan megindul a harc az ukrán munkaerőért.

Soros-haknik Közép-Európában

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Kelet-Közép-Európában különösen aktívak a Soros György által támogatott civil szervezetek, amelyek akár törvénytelen eszközökkel is támogatnák a migránsok betelepülését – mondta lapunknak Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője. A Nemzetbiztonsági Bizottság alelnöke rámutatott, a szomszédos országokban is „ugyanaz a műsor megy”, mint nálunk, ugyanazok a nevek, témák és balhék tűnnek fel mindenütt.

Megyei rendszerváltozás

A Népszabadságot, a Nemzeti Sportot, a Világgazdaságot, a Manager Magazint, több megyei lapot és életmódmagazint kiadó, valamint egy nyomdát működtető Mediaworks Hungary Zrt. tulajdonosa az Opimus Press Zrt. lett. A Mediaworks az idén szeptemberben megvásárolta a Pannon Lapok Társasága Kft.-t, amellyel együtt egy 25 milliárdos árbevételű, 12 megyében megyei lapokat is megjelentető céggé vált.

Göndörített komondorszőr

Cégnév: Berger Szimat Szolgálat. Telephely: Budapest, Harap utca 3/b. Tevékenységi kör: magán­nyomozati eljárások. Nyulász Péter és Ritter Ottó új, kisiskolásoknak szóló könyvsorozata a kilenc magyar kutyafajtát állítja a középpontba.