2016:50

Sose legyen rosszabb!

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

A Jobbik és az MSZP nem ütötte meg Gyurcsány Ferenc morális szintjét – mondta a Demokratának Kósa Lajos azzal kapcsolatban, hogy a két párt korábbi ígéretével szemben nem szavazta meg az Alaptörvény módosítását. A Fidesz frakcióvezetőjével, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság elnökével a szélsőséges szervezetekről, a határvédelem erősítéséről, valamint a bérek és nyugdíjak emeléséről is beszélgettünk.

Kádár pufajkásai

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

A karhatalom rendkívüli brutalitással rontott neki a magyar társadalomnak rögtön a szovjet támadás után egy nappal, 1956. november 5-től. Ez a pufajkás roham volt a kádári bosszú első hulláma. A Nemzeti Emlékezet Bizottsága egy adatokkal, életrajzokkal kiegészített listát tett közzé pár napja ennek a karhatalomnak a vezetőiről. Ötvös Istvánnal, a NEB kutatójával és bizottsági tagjával beszélgettünk a listáról.

Magasabb fordulatszámra kapcsolunk

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

A soknemzetiségű Kárpátalján az ukrán lakosságot is igyekszünk bevonni a kezdeményezéseinkbe. Azt tapasztaljuk, hogy Magyarországra egyre inkább felnéznek, elismeréssel beszélnek rólunk, és egyre több nem magyar anyanyelvű ember tanul magyarul – mondta a Demokratának Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Moszkvában már ismerték Sorost

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Bár a szovjetek hírszerzési források alapján figyelmeztették a magyar pártvezetést, lényegében nem lehetett megakadályozni, hogy Soros György megkezdje alapítványi működését hazánkban – mondta a Demokratának Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. A politikus arról is beszélt, hogy személyes találkozójukon Gorbacsov figyelmeztette Kádárt a Sorossal érkező veszélyekre, de a liberális irányzat addigra keresztülvitte akaratát a magyar pártvezetésben, így végül zöld utat adtak a milliárdosnak.