Jelenlegi hely

2016:51-52

Kirekesztve, félelemben, semmiért

Fotó: Demokrata

2015. szeptember 8-án mintegy négyszáz migráns erőszakkal áttörte a Röszkénél felállított rendőrkordont, elsodorva mindent és mindenkit, aki útjukban állt. László Petra, aki akkor az N1TV-nek rögzített felvételeket, megijedt az áradattól és ösztönösen védekezni próbált. Mivel szabad keze nem volt, a lábát használta. Bár sérülés nem történt, mindez elegendő volt ahhoz, hogy a balliberális média felépítsen egy ellenmítoszt, amelyben a gonosz szerepét egy kétgyermekes magyar anya, a jóságos mártírét pedig egy migráns apa játssza. László Petra élete pár másodperc alatt derékba tört, munkáját elvesztette, garázdaság miatt eljárás indult ellene és életveszélyes fenyegetéseket kapott. Elmenekült a nyilvánosság elől. Arról, hogyan élte meg az elmúlt egy évet, kizárólag a Demokratának mesélt.

2017 a lázadás éve lesz

Egyszerű karaktergyilkossági kísérlet zajlik ellenem, hiszen az ellenzék is tudja, hogy az elmúlt egy esztendő kormányzása sikeres – mondta a Demokratának Rogán Antal az őt és családját érő folyamatos sajtótámadásokról. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjét Soros Györgyről, a jobbikos–baloldali szövetségkötésről és Európa jövőjéről is kérdeztük.

Felzárkóztatás helyett felforgatás

Fotó: MTI, archív

Néhány héttel ezelőtt váratlanul nyilvánosságra hozta a Soros György alapította Nyílt Társadalom Alapítványok a 2015-ös támogatottjainak magyarországi listáját. Előző írásunkban a százezer dollárnál nagyobb összeggel támogatott szervezetek hátterét vizsgáltuk, most a forint-tízmilliókban részesülőket. Ezek pénzforrásai más Soros-szervezetektől kapott támogatásokkal együtt szintén meghaladhatják a százezer dollárt.

Boldogságot adni gyönyörű hivatás

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Az igazi siker az, ami másoknak is örömöt okoz – vallja Pataky Attila, az EDDA Művek frontembere. A zenésszel új könyvéről, a magyar rockzene jelenéről és az idő múlásáról beszélgettünk.

Itthon nyugalom volt

Fotó: MTI, archív

Sokak szerint a stabil kormányzásnak, a kiszámítható politikának, a világos céloknak és az évek óta tartó erőfeszítéseknek köszönhetően az ország az idén is a béke és nyugalom szigete maradt, annak ellenére, hogy körülötte egyre nagyobb hullámokat vet a tenger. Milyen évet zár Magyarország? Belpolitikai összefoglaló.