Jelenlegi hely

2017:11

Egy bukás anatómiája

Heves megyei Népújság

Apám annak idején lázadásból más utat választott, mint Heves megyei tsz-elnök nagyapám – nyilatkozta nemrégiben az Indexnek adott interjújában Fekete-Győr András, a Momentum vezéralakja. Csakhogy – amint köreikben mondani szokás – nem bontotta ki az igazság minden részletét. Nagyapja ugyanis nem pusztán Heves megyei tsz-elnök volt, hanem hosszú évekig élet-halál ura, Heves megye vb-tanácselnöke.

A Credo lett az új Ikarus

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Az Ikarus gyáregységeinek bezárása óta Magyarországon Credo buszokból készült a legtöbb. Az eddig gyártott körülbelül 1500 buszból mintegy 1300 a regionális közlekedési központoknál (Volán) és más közszolgáltatóknál üzemel. Most újabb 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál.

Mézmúzeum Vizsolyban

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Mézmúzeumot álmodott és meg is valósította Vizsolyban Mézes Gergő, aki szerint igenis lehet helyben boldogulni. A nemrég az Év Kiváló Méhészete címmel elismert családi gazdaság példája bizonyítja, hogy a teremtő akarat és a szorgalmas munka meghozza gyümölcsét.

A mester ujjlenyomata

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Milyen minőséget rejtenek a magyar vonós hangszerek? Visszahozható-e az elfeledett aranykor? Mi a titka a fa legnemesebb átlényegülésének: hogyan lesz az élettelen anyag hangszerré? A válaszokat a hazai vonóshangszer-készítő mesterek műhelyeiben kerestük.

Nemzeti aréna reális áron

Az olimpiai pályázat visszavonása után a jelek szerint a nemzeti aréna, az új Puskás Ferenc Stadion lett az ellenzéki média új célpontja. Az elmúlt héten több félrevezető és demagóg írás is napvilágot látott a beruházással kapcsolatban.