2017:12

Öt alternatíva az EU jövőjéről

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Mit jelent a kétsebességes Európa? Marad-e mozgásterük a nemzetállamoknak, vagy szuverenitásuk minden szeletét feláldozzák a brüsszeli adminisztrációnak? Várhatóan ilyen és ehhez hasonló kérdésekről folynak majd a viták az előttünk álló hónapokban. Dr. Csath Magdolna közgazdász egyetemi tanárral az EU jövőjét felvázoló, úgynevezett Fehér Könyv által megfogalmazott lehetőségekről beszélgettünk.

Akinek tudnia kellett, tudhatott a csalásról

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése nyomán a feladatunk kideríteni, hogy kik viselik a felelősséget a meghozott döntésekért, és hogy kikhez kerülhettek a metrópénzek – számolt be az új tevékenységéről Borbély Lénárd, a metrókorrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport vezetője, aki szerint rendszerszintű visszaélések történtek.

Százezren látták? Nem számít

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

A Magyar Filmakadémia az A lovasíjászt egyszerűen nem kívánta beengedni a 3. Magyar Filmhétre. Ezzel azt üzente, hogy nem számít az a most már százezernél is több ember, aki jegyet váltott rá, aki megnézte, nem számítanak azok, akik még ma is gyakran állva tapsolják meg vetítés után, és főleg nem számít a téma, amit feldolgoz. Nem számít az a példa, amit Kassai Lajos mutat nekünk, akinek a világ minden pontján vannak követői, tisztelői, aki igazi példakép – mondta a Demokratának Kaszás Géza rendező, producer.

Oldalak