2017:14

Jogvédőkből bűnpártolók

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

A Magyar Helsinki Bizottság lényegében egyidős a rendszerváltozással. A hivatásos jogvédők kezdetben a politikai foglyok és a pártállam üldözöttei mellé álltak, mára ez jelentősen megváltozott: politikai tevékenységet végeznek. Témáik gyakran megegyeznek a balliberális ellenzéki pártokéval, mint például a tavalyi kvótanépszavazás bojkottja. A Soros-alapítvány támogatásából élő szervezet legfontosabb tevékenysége ma a migránsok Európába juttatása és a határvédelem ellehetetlenítése.

A tét a polgári Magyarország

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Csak akkor lehet a jövőben elmélyíteni az uniós együttműködést, ha azt az állampolgárok is támogatják. Amennyiben nem lehet a lényegi kérdésekről őszinte párbeszédet folytatni, például a migráció kérdésében, akkor a választók előbb-utóbb büntetni fognak. A kormány nemzeti konzultációjának épp az a célja, hogy asztalra tegye a vitás kérdéseket Brüsszellel – mondta a Demokratának Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Szikra a tarlón

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Van, akinek a mai napig Kapa és Pepe párosa jut eszébe róla, más a Krétakör, a Bárka Színház vagy a Nézőművészeti Kft. elő­adásaiból, az elhíresült káromkodós videókból vagy a Munkaügyek című IrReality show-ból ismeri. Mucsi Zoltánnal Tóth János című új sorozatáról, az alkotás tiszteletéről és a megtörhetetlen idealizmusról beszélgettünk.

Kitört a sörszabadságharc

Kategória: 
Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Azt kérjük a törvényhozástól, módosítsák a szabályozást oly módon, hogy mi, a hasznot itthon realizáló, a munkánkba itthon visszaforgató magyar sörfőzők idehaza, a saját piacunkon méltányos és tisztességes feltételekkel versenyezhessünk – mondta a Demokratának Gyenge Zsolt, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke, a Fóti Kézműves Sörfőzde tulajdonosa.

Oldalak