2017:18

Azért jöttem, hogy megvédjem a hazámat

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

Bár a liberális Guy Verhofstadt például már Kossuth téri könyvégetéseket is vizionált, Orbán Viktor higgadtan és érthetően védte meg a magyar álláspontot Brüsszelben. A felsőoktatási törvény módosítása és az ügynökszervezetek átláthatóságát célzó javaslat kapcsán főként a George Soroshoz köthető képviselők támadták hazánkat.

Előre! azt jelenti: Hátra!

Kategória: 
Fotó: MTI, archív

Az establishment, saját párttársai és a mainstream média állandó támadásai ellenére is jó mérleggel zárta első száz napját Donald Trump. Ha ma lennének az elnökválasztások, novemberi támogatóinak 96 százaléka még mindig mellette adná le a voksát. Tény ugyanakkor, hogy Trump elnök számos témában megváltoztatta a véleményét, az amerikai külpolitika pedig ismét az Obama előtti intervencionista irányhoz látszik visszatérni.

Kicsoda ön, Soros György?

Kategória: 
Fotó: Alekszandr Csumicsev/Tass, archív

Soros György magyarországi és közép-európai megjelenéséről, szerepéről egyre többet tudunk már. Azonban eddig nem sok minden derült ki arról, hogy az amerikai spekuláns mit csinált közben a Szovjetunió területén. Amelynek egyébként majdnem állampolgára, reménybeli vezető bankára lett. Sorozatunk első részében arról „mesélünk”, hogy kik és miért engedték be a múlt század nyolcvanas éveiben a CIA strómanjának tekintett Sorost a kommunista Moszkvába.

Lúdtoll és pergamen

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) Restauráló Laboratóriumának pergamenkódex-restauráló eljárását Magyar Örökség díjjal ismerték el. Ez alkalomból a laboratóriumba látogattunk, ahol testközelből vehettük szemügyre a munkát, miközben választ kaptunk arra is, volt-e humoruk a szkriptoroknak, türelemmunka-e a restaurátoré, és vajon van-e jövője a könyvrestaurátori munkának Magyarországon?

Trükkös csalók nyomában

Kategória: 
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Vannak bűnözők, akik kifejezetten az idősekre vadásznak. Amikor a hajnali órákban megszólal a telefon, és az unoka hirtelen balesetére hivatkoznak. Vagy a villamosművek embereként jutnak be a lakásokba, ahol elterelik a figyelmet. Az áldozatok kiszemelése általában egy gyanútlan beszélgetéssel kezdődik, amelyben a bűnözők a kelleténél többet megtudnak az idősek életkörülményeiről. S aztán ehhez gyártják „legendáikat”…

Oldalak