Jelenlegi hely

2017:28

Fővárosi fagylaltmustra

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Vörösboros málnától a tejvirágig, a fekete csokitól a sósmogyoróson át a gorgonzolás csodáig számtalanféle fagylaltot kóstoltunk sétánk alatt, jártunk elegáns belvárosi, patinás békeidőket idéző helyeken, sőt a forgalomtól némileg félreeső utcácskában is. Megállapíthattuk: a minőséget kínáló fagylaltosok kivétel nélkül eleresztik fantáziájukat szokatlan ízkombinációikkal, a közös nevezőjük pedig nem más, mint elköteleződés a minőségi alapanyagok iránt.

Versenyzünk, és jók az esélyeink

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Öt éve formálódik azoknak a szakembereknek a tábora, akiket a haza, a rend védelmére, az államügyek intézésére képeznek ki. Ezt a feladatot vállalta magára a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, ahol 6500 hallgató tanul, s amelynek a felújított Ludovika lett a központja, élén Patyi András rektorral. Az egyetem küldetése körülbelül olyan nagy jelentőségű, mint a paksi atomerőmű új blokkja. Elvégre egy hatékonyan működő állam csontvázrendszerét a magasan képzett és a hazának elkötelezett köztisztviselői és közszolgálati kar alkotja. Egy ilyen réteg kinevelése évtizedekbe kerül, vagyis a Ludovika ma még küldetése elején jár.

Kicsoda ön, Soros György? 7. rész

Fotó: pravda.ru

Moszkvában Vlagyimir Putyin erősödésével párhuzamosan kezd elfogyni a levegő Soros György körül. A 2000-es évek elején ez még nem „rendszerszintű” támadás, azonban a milliárdos spekuláns elővigyázatos. A korábbinál sokkal agresszívabban és átfogóbban kezdi megszállni a volt szovjet köztársaságokat. A Baltikum kiemelt célpont, hiszen Észtország, Lettország és Litvánia az új évezred elején az Európai Unió és a NATO tagja lesz.

Európa újratervezés előtt

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Az európaiak többsége szerint a jövő generációi rosszabbul fognak élni, mint a mostaniak – derült ki többek között a Századvég Alapítványnak az Európai Unió összes országát érintő felméréséből. Orbán Balázzsal, az Alapítvány kutatási igazgatójával, a Migrációkutató Intézet vezetőjével a kutatás meglepő részleteiről, valamint az USA tradícióktól eltérő külpolitikájáról is beszélgettünk.

Alex Soros: apja fia

Fotó: MTI, archív

George Soros ellenségei közül sokan bizonyára abban reménykednek, hogy talán nyugodtabb időszak köszönt majd az emberiségre, ha a világmegváltás önjelölt apostola és a globális felforgatás hoppmestere egyszer távozik az élők sorából. Hiú ábránd, mert négy fia van, akik készek tőle átvenni a stafétát. Közülük a legesélyesebb trónkövetelőnek a harmincas évei elején járó Alex tűnik, aki sokáig a magafajta felső tízezerbeli aranyifjak fényűző életét élte léha celebek – a közösségi hálókra feltöltött fényképek tanúsága szerint többnyire néger kosárlabdázók, rapperek és fotómodellek (de gustibus non est disputandum) – társaságában. Néhány éve azonban kilépett az apja árnyékából, és a családi hagyományt követve önálló életre kelt hivatásos „filantrópként” és a nemzetközi „progresszió” bőkezű támogatójaként.